Място за почивка след завои изненадва водачите, смята той Малко

...
Място за почивка след завои изненадва водачите, смята той Малко
Коментари Харесай

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Място за отмора след завои изненадва водачите, счита той
Малко евентуално е пътят да е главната причина за злополуката на Автомагистрала „ Струма “, макар, че маркировка в този сектор няма. Това сподели в ефира на Нова телевизия някогашният шеф на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните към случая са доста.

Няколко са версиите за нещастието на автомагистрала „ Струма”:

„ Влизането към площадката за отмора на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе лидера. Защо при една плавна траектория той не е съумял да овладее рейса? Дали са блокирали колелата, дали лидерът не е бил в положение да ръководи транспортното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разграничителната линия нормално е удобно и понижава случаите, само че македонският рейс е имал нещастието да застане сред двете огради “, изясни той.

Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и тематиката дали мантинела или бетонни загради обезпечават по-добрата отбрана.

„ При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е потреблението на такива на мостове “, разяснява още някогашният шеф.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР