Мярката за подпомагане на фирми `60 на 40 ще има

...
Мярката за подпомагане на фирми `60 на 40 ще има
Коментари Харесай

Стела Балтова: Мярката за подпомагане на фирми "60 на 40" ще има нов дизайн



Мярката за подкрепяне на компании `60 на 40 " ще има нов дизайн, а концепцията на държавното управление е да се поддържа работещият бизнес. Това разгласи в Сливен служебният министър на туризма Стела Балтова, която взе участие в изнесено съвещание на Националния съвет по туризъм в Сливен.

По-рано денем „ Хоризонт “ научи, че съгласно новия дизайн на мярката  „ 60 на 40 “ компаниите със спад на приходите над 40 % ще се възползват от нея.
Министърът на туризма сподели още, че се работи по въпроса местата за снаждане, които имат усложнения с погашение на заемите страната да ги отбрани.
Министър Балтова разяснява, че се чака в най-скоро време да бъдат отстранени PCR тестванията за деца до 12-години, влизащи в България. Тя сподели още, че с изключение на за румънските туристи са контрактувани и  облекчения  и за чешките. 

" И от два дни в действителност чешки туристи могат да влизат в България без условията за.., които се слагат, да вземем за пример за негативен PCR тест, за позитивен антигенен тест и така нататък ", уточни Балтова.

Украйна е част от тактиката на министерството за създаване на задгранични пазари. 

" Работи се доста интензивно на пазар Германия, както споделих, на пазар Полша, Чехия и прилежащите балкански страни, само че отварянето е нещо доста рисково. Трябва доста деликатно да премерва ", сподели министърът на туризма. 

Балтова заяви още, че дружно с Министерство на здравеопазването създават „ здравен протокол, “ който ще указва процедурата за деяние, в случай че задграничен екскурзиант се разболее или е бил в контакт със инфектиран. Тя прикани туристическия отрасъл имунизирането да се трансформира във фирмена политика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР