Мярката от страна на държавата да плаща 60% от заплатите

...
Мярката от страна на държавата да плаща 60% от заплатите
Коментари Харесай

Дацов: Мярката държавата да плаща 60% от заплатата в компаниите под риск е адекватна

Мярката от страна на страната да заплаща 60% от заплатите на засегнатите от вируса бизнеси е доста вярна и безусловно съответна. Такава е практиката в множеството европейски страни. Важен е обаче механизмът, по който се разпределя тази поддръжка. Това сподели финансовият специалист и някогашния заместник-министър на финансите Любомир Дацов по Нова телевизия.

По неговите думи безспорен приоритет на страната би трябвало да бъдат вложенията в опазването на здравето и запазването на работните места.

"За доста страни по света рецесията към този момент е освен здравна, а и икономическа ", уточни Дацов, разяснявайки метода на Испания да се оправи с ковид. "Както е съвременно да се споделя, ние сме в самоизолация. Истерията в Испания е доста по-малка, без значение, че броя на заболелите и жертвите е доста по-голяма от тази у нас. Посланията, които се изпращат към испанското общество и степенуването на задачите, са малко по-различни от тези в България. Призивите са всеки човек да се усеща спокоен и да бъде оптимално благополучен “, изясни финансистът.

Дацов акцентира, че испанците също се пробват да държат хората у дома, само че залагат доста и на образованието по тематиката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР