Мярка без аналог в света: заради новите мутации на коронавируса

...
Мярка без аналог в света: заради новите мутации на коронавируса
Коментари Харесай

Израел се изолира и масово ваксинира учениците над 16

" Мярка без аналог в света ": поради новите разновидности на ковид Израел се изолира. Страната затвори централното си летище, а редом с това стартира целеустремено да ваксинира учениците от 16 до 18 години.

В Израел започнаха целеустремено да ваксинират младежите от 16 до 18 години. Причината: измежду тази възрастова група коронавирусът се популяризира изключително бързо, а задачата е да се обезпечат от малко малко естествени условия за полагане на зрелостните изпити.

Имунизирането на младежите стартира през уикенда, като първи право да се имунизират получиха учениците от 11-и и 12-и клас. Студентите ще би трябвало да почакат. Израелското държавно управление се надява, че посредством тези целенасочени имунизации в горните класове образователният развой бързо ще се възстановява.

Страх от разновидностите

Израел имунизира популацията си по-бързо от всяка друга страна в света. Но в това време и новите инфекции са доста. На този декор израелското държавно управление разгласи извънредно непопулярна мярка: от през днешния ден интернационалното летище „ Бен Гурион “ край Тел Авив прекратява всички полети, като се изключи товарните и незабавните медицински полети.

Подобно на доста други страни, Израел също се притеснява от проникването на новите разновидности на вируса. На доктрина страната има положителни шансове да се изолира от останалата част на света, защото съвсем всички пасажери употребяват точно летището край Тел Авив.

По думите на премиера Бенямин Нетаняху, мярката е без аналог в света. В същото време управляващите търпят и доста рецензия за това, че през последните месеци не са упражнявали задоволително надзор над влизащите в страната. Така да вземем за пример до неотдавна не беше наложително пътуващите да показват отрицателен тест за COVID-19, а по данни на здравното министерство доста хора не са спазвали условието за карантина.

Заболеваемостта в Израел е измежду най-високите в света

В момента заболеваемостта в Израел е една от най-високите в света, а редом с това се шири боязън от новите разновидности на вируса, за които се знае, че се популяризират още по-бързо. Учени настояват, че по този начин нареченият " английски вариант " на ковид от дълго време към този момент е в Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР