MWC е феерия от нови смартфони и други технологии. Вижте

...
MWC е феерия от нови смартфони и други технологии. Вижте
Коментари Харесай

Най-доброто от MWC 2024: смартфоните HONOR с изкуствен интелект, прозрачния лаптоп на Lenovo и още

MWC е приказност от нови смарт телефони и други технологии. Вижте най-хубавите оферти от тазгодишното събитие досега...

Емил Василев 11:46 | 28.02.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 11:31 | 26.02.2024

Основателят на NVIDIA съобщи, че днешните деца нямат потребност да учат програмиране

ТелефониЕмил Василев - 10:00 | 27.02.2024

Xiaomi разкри кои устройства ще получат световната версия на HyperOS до юли тази година

ТелефониДаниел Десподов - 15:58 | 26.02.2024

В Android смарт телефоните се появяват доста нови неща. Неочакван анонс от Гугъл

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Световният мобилен конгрес ) е в ход в Барселона, а ние от Kaldata още веднъж имаме делегат там, който изследва най-новите артикули и софтуерни нововъведения, които да споделим с вас и няма да останете разочаровани. Тази седмица софтуерните компании направиха някои много значими известия, които събрахме рубриката „ Най-доброто от MWC 2024 “.

Първо, Xiaomi показа първия си електрически автомобил – SU7. Комапнията не разкри доста детайлности него, само че знаем, че той ще може да се похвали с премиум дизайн и 5 съществени EV технологии от Xiaomi: E-Motor, Xiaomi Die Casting, CTB Integrated Battery, Smart Cabin и Xiaomi Pilot Autonomous Driving.

Гугъл вкара повече изкуствен интелект в услугите си посредством Gemini. Можете да очаквате ИИ да се появи в приложението ви за известия на Android, като ви оказва помощ да пишете по-добри текстови известия в придвижване. Ще има и генерирани от ИИ надписи за изображения, а Гугъл Docs ще поддържа ръчно написани отметки, наред с други функционалности.

От новите смарт телефони Honor до умния пръстен Galaxy Ring на Samsung – има цялостен куп нови артикули, за които да се вълнувате. Ето 5 от нашите любимци:

1. Серията HONOR Magic6

HONOR показа на международния пазар серията Magic6, задвижвана от изкуствен интелект. Серията включва моделите Magic6, Magic6 Lite и Magic6 Pro. Като флагманско устройство, Magic6 Pro е снабдено с флагманския процесор Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm, работи с основаната на Android 14 фирмена среда MagicOS 8 на компанията, и има доста функционалности с изкуствен интелект.

С всичките си ИИ-функциите това са много авангардни смарт телефони. В бъдеще се планува се устройствата да бъдат снабдени с функционалности за следене на очите. Така че можете да очаквате усъвършенствани взаимоотношения сред устройствата и индивида в бъдеще.

2. Умният пръстен Samsung Galaxy Ring

Искате да следите здравето си, без да носите обемист смарт часовник 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата? Тогава оповестяването на Galaxy Ring от Samsung е добре пристигнала вест за вас. Пръстенът бележи навлизането на марката в бранша на носимите устройства за здраве и уелнес.

Тънък и комфортен за целодневно носене, пръстенът наблюдава вашата жизнеспособност. Вградени датчици наблюдават сърдечния ви темп, дишането и придвижването ви. Все още не знаем доста за живота на батерията на устройството, тъй че бъдете нащрек за повече вести.

3. Лаптопът с транспарантен екран на Lenovo

Едно от най-готините устройства на MWC е преносимият компютър с транспарантен екран на Lenovo. Той наподобява на нещо, излязло от научнофантастичен филм. Изображенията на екрана му като че ли се носят във въздуха, а вграденият изкуствен интелект може да наслагва цифрова информация върху физически обекти.

Полезен ли е този преносим компютър с транспарантен екран? Това е по-скоро въпросителна. Също като въпросите за поверителността, които повдигат червен байрак към този първообраз. Но когато се преглежда през призмата на това, че е идея, не може да се отхвърли, че се чувствате като в научнофантастичен филм, единствено като го гледате. Това е същинско първо достижение в промишлеността на портативните компютри, което повдига първия огромен въпрос за това по какъв начин ИИ може да въодушеви промени в дизайна на преносимите компютри.

Засега обаче този преносим компютър е единствено идея, тъй че ще би трябвало да мине известно време, преди да забележим нещо сходно разполагаем за покупка.

4. Флагманът Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra е разгласен за смартфон-камера, и това не е маркетингов трик. Създаден взаимно с Leica, той разполага с нов 1-инчов датчик Sony LYT-900 и система с променлива бленда.

Снабден с кръгла матрица на обектива и външен тип, наподобяващ кожа, Xiaomi 14 Ultra наподобява тъкмо като типичен фотоапарат, когато го държите хоризонтално. Подобният на фотоапарат тип е още по-очевиден, когато свържете устройството с комплекта Camera Kit. Той прибавя комфортен захват и външна батерия към 14 Ultra.

5. Гъвкавият смарт телефон на Motorola

Един от най-напредничавите смарт телефони на тазгодишното издание на MWC е гъвкавият на Motorola. Този концептуален телефон наподобява като характерен смарт телефон, само че може да се огъва в разнообразни форми.

Можете да го увиете към китката си, да вземем за пример. Той даже се огъва в изправено състояние, което отстранява нуждата от стойка.

6. Humane AI Pin

Съчетавайки гласовия надзор с образния потребителски интерфейс на футуристичен екран, който се проектира върху ръката ви, ръководството на Humane AI Pin е безусловно елементарна задача.

Humane AI Pin евентуално няма да размени смарт телефона ви. Компанията несъмнено се стреми към това, само че светът ще се усеща по-добре, когато AI оказва помощ като аксесоар, в сравнение с в случай че замести смарт телефона ви.

Към този миг това е най-хубавото от MWC. Както към този момент разбрахте, водещите софтуерни компании имаха някои значими известия за артикули и нововъведения на ревюто, което ни дава визия какво да чакаме през идващите месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР