МВР твърди, че Селехаттин Юрюн е върнат в Турция в

...
МВР твърди, че Селехаттин Юрюн е върнат в Турция в
Коментари Харесай

Селехаттин Юрюн е върнат в Турция по споразумение на Европейския съюз

МВР твърди, че Селехаттин Юрюн е върнат в Турция в осъществяване на съглашение за реадмисия на Европейския съюз.

Вътрешното министерство опровергава медийни изявления, които свързват казусът с Юрюн с този на Абдулах Бююк, който бе разказан от немското издание "Шпигел ".

"Във връзка с изявления в онлайн-издания, съдържащи манипулативни внушения за противозаконни дейности на чиновници на Дирекция „ Миграция “ – „ експулсиране “ и „ депортация “ в Република Турция на турски жител, Министерство на вътрешните работи изрично декларира, че те не дават отговор на истината ", се споделя в позиция на ведомството.

"След изтърпяване на наказване отнемане от независимост за период от общо 9 месеца в български затвор, на 18.09.2020 година от чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ по отношение на пребиваващия нелегално на територията на Република България непознат жител Селехаттин Юрюн е приложена мярката „ връщане до страна на генезис “ в осъществяване на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция. Процедурата по осъществяване на мярката е почнала още на 02.09.2020 година, откакто в Министерство на вътрешните работи е постъпило писмо от Министерството на правораздаването, Затвора в гр. София, с което според законовите си пълномощия министерството е известено, че непознатият жител Селехаттин Юрюн ще бъде освободен на 18.09.2020 година След осъществени информации в осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи е открито, че лицето е с отхвърлен статут на емигрант и с наложена административна мярка „ връщане до страна на генезис “ от 18.12.2019 година, според член 41 от Закона за чужденците в Република България. В структурите на Министерство на вътрешните работи не е постъпвала спомагателна информация за смяна в статута на непознатия жител Юрюн. В тази връзка Главна дирекция „ Гранична полиция “, като способен орган по осъществяването на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция, и поради на това, че не съществуват спънки от юридически темперамент, сътвори нужната организация неотложно след освобождението на Селехаттин Юрюн от пандиза в гр. София на 18.12.2020 година той да бъде изведен отвън общите граници на Европейския съюз.

След сключването на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция, от 2016 година до момента, единствено от територията на Република България са били изведени 431 лица, пребиваващи нелегално у нас. ", прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР