МВР създаде национална информационна база данни за регистриране на случаи

...
МВР създаде национална информационна база данни за регистриране на случаи
Коментари Харесай

Вкарват децата жертви и агресори в национална база данни

МВР сътвори национална осведомителна база данни за вписване на случаи на деца в спор със закона и жертви на закононарушение. Това е направено по план сред Министерство на вътрешните работи и швейцарското държавно управление за възстановяване закрилата на децата и предварителната защита на детската престъпност в България, оповестиха от управлението на Групово дело "Национална полиция " на заключителното събитие по плана.
Базата данни ще се употребява от полицейските чиновници, ще спомага за извличането на статистика и ще оказва помощ при образуването на политики за противопоставяне на детската престъпност. Тя към момента е в опитна употреба. Петгодишният план, който завършва в този момент, е на стойност от над 1,3 млн. лв. като 15% от него е с национално съфинансиране.
По него е стартирана национална стратегия за работа на полицията в учебните заведения, основана е интернет страница за повишение на информираността и предварителна защита на младежката престъпност, както и е нараснал потенциалът на полицейските чиновници с над 20 образования. През предходната образователна година са извършени над 800 лекции от над 700 полицейски чиновници в близо 7000 паралелки от 1 до 12 клас.
Зам.-директорът на ГДНП Благородна Макева сподели пред медиите, че разбор за 2016 година и 2017 година на дейностите в учебните заведения по плана е посочил, че са намалели с над 11% децата, които са потърпевши от принуждение и понижение от 9,6% на малолетните причинители на закононарушение. Тя добави, че тази година от септември са почнали работа над 130 детски полицейски ръководства, в които са взели присъединяване 3500 деца. И посочи, че националните стратегии за работа на Министерство на вътрешните работи с деца ще продължат и отсега нататък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР