МВР призова абитуриентите да бъдат внимателни по време на баловете

...
МВР призова абитуриентите да бъдат внимателни по време на баловете
Коментари Харесай

МВР призова абитуриентите да не стърчат през прозорците на колите

МВР прикани зрелостниците да бъдат деликатни по време на баловете за завършването им на учебно заведение. От ведомството припомнят, че шофирането с превишена скорост и излизането от прозорците на колите постоянно води до произшествия. От вътрешното министерство изясняват, че всяка година се записват произшествия в резултат на неразумни дейности от страна на зрелостници.

" Отговорността  за това, несъмнено, носят водачи на коли, които нормално са родителите на тези деца. Моят апел към тях е прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не разрешават да се провесват и да сядат по прозорците младите зрелостници. Няма да разясняваме извънредно рисковите благоприятни условия да седнат зад кормилото, откакто са използвали алкохол, само че се надявам, че това няма да се случи, тъй като не би трябвало никой да си скапва абитуриентския празник и тържеството с такива нелепи дейности ", сподели Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия, представен от БНР.

И тази година от Министерство на вътрешните работи ще обезпечат наличие към местата, където се чака да се съберат най-вече зрелостници. Засилени ограничения ще има и към заведенията, където се чака да има празнуващи.

" Важна е и намесата на родителите - акцентира специалистът по пътна сигурност Алекси Кесяков. - Добре е те да знаят по какъв начин е проведено пътуването в деня на бала. Да се ангажират по какъв начин ще се движат, с какви коли, каква ще е компанията. Когато става дума за придвижването, всяка загуба на централизация, загуба на вниманието са рискови, тъй че аз приканвам родителите да бъдат бдителни. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР