МВР отбелязва 143 години от създаването си. На 5 юли

...
МВР отбелязва 143 години от създаването си. На 5 юли
Коментари Харесай

МВР отбелязва 143 години от създаването си

Министерство на вътрешните работи отбелязва 143 години от основаването си. На 5 юли се навършват 143 години от основаването на Министерството на вътрешните работи.

На тази дата през 1879 година Княз  Александър Батенберг  подписва Указ №1 за основаване на Министерство на вътрешните каузи с  Тодор Бурмов  като министър. От 1992 година 5 юли е формален празник на чиновниците от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме респект на чиновниците на закона, на техния професионализъм и безрезервност в работа на обществото.

Тази година тържествената гала за празника ще стартира в 10.00 часа пред Паметника на Незнайния боец с водосвет на знамената и поднасяне на венци. Технически средства, с която работят чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ще бъдат ситуирани наоколо до храм-паметника  „ Св. Александър Невски ”.

Откриха маймунска шарка при дете

Ще последва поднасяне на венци пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи, а по-късно в постройката на Министерство на вътрешните работи ще се организира гала по награждаване на чиновници, постигнали високи професионални резултати, от управлението на Министерство на вътрешните работи.

 

Министерство на вътрешните работи отбелязва 143 години от основаването си

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР