МВР определя Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотния и чевръст

...
МВР определя Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотния и чевръст
Коментари Харесай

Автокрадец №1 Лъвицата влиза в затвора, но не за задигната кола, а за дрога

Министерство на вътрешните работи дефинира Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотния и пъргав апаш на първокласни коли в София през последното десетилетие.

Оказва се, че най-сетне може да се озове зад решетките, само че не поради отмъкнато возило, а поради залавянето му от полицейски патрул да кара нашмъркан с кокаин в столицата.

 

47-годишният автоапаш е бил спрян за инспекция от полицейски патрул в региона на столичното Симеоновско шосе в ранния следобяд на 4 декември. Лъвицата е карал джип „ Мерцедес “, който се е водел на името на компания. Бандитът бил тестван с дрегер за алкохол и опиати, като тестът му за дрога е реагирала позитивно на кокаин. Петков обаче изрично отказал да даде кръвна проба и е бил отведен в полицията, където номерата на служебния автомобил са били свалени. Возилото ще бъде върнато на комерсиалното сдружение, на което се води по ведомост единствено в случай че Лъвицата заплати като санкция цената на колата.

 

 

По-големият проблем за митичния автокрадец №1 на София обаче е, че той остава без шофьорска брошура и че рискува най-сетне да влезе в пандиза за шофиране след приложимост на наркотични субстанции. Софийската районна прокуратура упорства Лъвицата да лежи в пандиза 2 години, а делото против него ще започва идната пролет.

 

Според полицейски източник Светослав Петков – Лъвицата не е спрян на инцидентен принцип от ченгетата, а полицейската инспекция против него е осъществена по гледище на Столична дирекция на вътрешните работи. Твърди се, че Петков е бил профилактиран поради осъществения въоръжен обир над инкасо автомобил в Благоевград два дни по-рано и поради постъпила оперативна информация в Министерство на вътрешните работи, че апашите може да са употребявали крадено от Лъвицата и сподвижника му Георги Воденичаров – Кико „ Ауди “ в София месеци по-рано.

 

„ Дебнехме Лъвицата месеци наред, с цел да го заловим по какъв начин краде следващата лимузина, а най-после го заловихме надрусан до безпаметност с кокаин. До този миг са му правени няколко проби за алкохол и дрога през годините, само че те в никакъв случай не са били позитивни. Винаги доста е внимавал “, признава столичен криминалист.

 

През последното десетилетие Светослав Петков – Лъвицата беше задържан над 30 пъти поради крадени лимузини, само че макар честите си арестувания той към момента не е лежал в пандиза. Заради чистото правосъдно досие на Петков, столичните криминалисти показват подозрения, че ловкият автоапаш си заплаща регулярно на съдии и прокурори.

 

За последно Лъвицата и дясната му ръка Георги Воденичаров – Кико бяха задържани в средата на ноември 2021 година при зрелищна акция на ГДБОП и отдел „ Кобра “ дружно с още половин дузина техни „ сътрудници “. Според антимафиотите Светослав Петков и Георги Воденичаров – Кико стоят отпред на стройна незаконна тайфа, специализирала се в обири на първокласни джипове и лимузини.

 

В групата на Лъвицата попадат и други именити апаши, сочат данните на криминалистите. Сред тях са Асен Колев – Хастара, Петър Тодоров – Софиянеца, Георги Михайлов – Гопето, както и още най-малко петима крадци на коли. Според ченгетата най-оборотните автокрадци в София са основали собствен личен профсъюз преди към година. Като Кръстник на обединените автокрадци се сочи името на Лъвицата. Свидетели, както и информатори на Министерство на вътрешните работи от ъндърграунда настояват, че всяка седмица Светослав Петков събирал на оперативка столичните

автоапаши в заведение на бул. „ Симеоновско шосе “. Там бандитите си разпределяли дилемите и регионите и си разменяли съоръжение и профилирана скъпоструваща софтуерна техника за отключване на последни модели возила. Всеки от крадците отговарял за друга марка коли, само че най-лесни за отключване и запалване били джипове от марката „ Лексус “ и „ БМВ “, както и някои от по-старите модели „ Рейндж Ровър “.

 

Според ченгетата откакто някой от бандата на лъвицата задигне баровски джип или лимузина, возилото се прибирало в скришен гараж в София, където престоявало 2-3 дни, до момента в който мине първичното интензивно търсене. „ Групата на Светослав Петков има наети над 50 гаражни кафези в разнообразни столични квартали. Повечето от гаражите дори не се водят на тяхно име. След като откраднатата кола бъде скрита за известно време, на возилото се закачали подправени регистрационни табели и то поемало към Перник. Там, в склад на бившето Трудово-кооперативно земеделско стопанство, стопанисван от пернишкия престъпник Джери, колите се разфасовали на части.

 

„ От една кола, която коства 100 хиляди лв., крадците прибират към 20 бона. Плащат им притежатели на автосервизи и морги, които изкупуват частите. Само фаровете на едно „ Ауди “ да вземем за пример костват ” 4000 лв.. В доста редки случаи и единствено при специфична поръчка от приближен човек, открадната кола се изкарва от България “, коментира схемата на деяние на Лъвицата столичен антимафиот.

 

Според данни от следствието, бандата на Лъвицата краде по 50 тузарски возила на месец. Групата обаче има и солидни разноски. Твърди се, че служители на реда от софийските РПУ-та прибират пари от джамбазите, с цел да им вършат „ отцепка “, адвокатските адвокатски фирми също осъществят големи доходи от непрекъснатите си немирни клиенти. Лъвският къс от рушветите обаче май доближава до съдии, защото неоправдателните присъди за автокрадците от шайката на Лъвицата се броят на пръстите на едната ръка.

 

Сред малцината наказани е Асен Колев – Хастара, и то тъй като имаше малшанса да се блъсне с краден джип в колата на шефа на ДАНС през 2013 година Хастара бе наказан на 5 години затвор, само че излезе предварително през 2017 година

 

На благоразположението на съдиите обаче към този момент цяло десетилетие се радват Светослав Петков – Лъвицата и най-верният му съмишленик Георги Воденичаров – Кико. Двамата са арестувани общо над 30 пъти през годините, само че в никакъв случай не са лежали в пандиза с ефикасна присъда. Според столични криминалисти Лъвицата се измъква с помощта на противоречиво здравно удостоверение, съгласно което е болен от множествена склероза.

 

Това много мъчно се потвърждава, защото заболяването има разнообразни проявления. Магистратският чадър, с който се употребяват Лъвицата и Кико, както и членове на бандата им, е направил бандитите изключително нагли при конфликтите им с органите на реда. При последния арест на Светослав Петков, осъществен през зимата на 2021 година, апашът е обиждал маскираните ченгета и демонстративно им подал найлонови калцуни, с цел да не му цапат къщата.

 

През 2019 година когато още веднъж беше задържан, Лъвицата разгласи, че при обиск в дома му антимафиотите от отдел „ Кобра “ са му откраднали 20 чифта първокласни слънчеви очила и тузарски часовник „ Омега “ на стойност 15 бона. Петков обвинил ченгетата и че нелегално са проникнали в жилището на 80-годишната му майка Румяна, когато са търсели доказателства за виновността му. Маскираните служители на реда разрушили входната врата на старата жена, на която се наложило по-късно да потърси лекарска помощ поради преживения мощен стрес.

 

„ Вече ще почна да пущам тъжби против служителите на реда за кражбите, които вършат, до момента в който тършуват из домовете на хората. Аз съм измежду обичаните цели на отдел „ Кобра “, оттова непрекъснато ме наблюдават. Наскоро ми бяха сложили проследяващо устройство на колата, което инцидентно откри мияч на автомивката, където подкрепям автомобила си “, атакува криминалистите Светослав Петков в правосъдната зала през 2019 година, преди да бъде освободен от съда.

 

 Преди това в края на септември 2018 година Лъвицата, дружно с ортака си Георги Воденичаров- Кико, бяха засечени в столичния квартал „ Витоша “ при опит да отмъкнат финален модел БМВ. Лъвицата съумя да избяга от хайката, само че Кико оказа гневна опозиция на ченгетата и опитва да духне, преди да бъде хванат след щуро гонене. Дни по-късно оповестеният за търсене Светослав Петков – Лъвицата извади оправдание, съгласно което е бил с приятелката си отвън София по време на автомобилната кражба и последвалото гонене. От полицията обаче откриха негово ДНК в отмъкнатото возило. Въпреки това Лъвицата отхвърля да е бил на мястото на престъплението и твърди, че неговото ДНС е оставено от Кико, защото двамата всеки ден играели футбол и постоянно носели едни и същи спортни екипи, които си разменяли. Странното е, че неуместното пояснение на джамбазина рецидивист се стори безапелационно на съдиите, които тогава го пуснаха под гаранция от 3 000 лв..

 

Обвинението за шофиране след приложимост на опиати най-вероятно ще извади Светослав Петков – Лъвицата най-малко краткотрайно от бизнеса с откраднати коли, най-малкото тъй като рецидивистът няма да има право да кара автомобил в идващите 2 години. Бандитът може да влезе в пандиза още идната пролет, в случай, че бъде наказан.

 

Залавянето на Петков с дрога е втори огромен удар на столичните ченгета след а ареста на пернишкия престъпник Валентин Кирилов Пуйката, който в средата на ноември беше задържан с крадено „ Ауди “. Смята се, че Лъвицата и Пуйката работят в  тандем и че разполагат със скъпоструващи софтуерни устройства за отключване и запалване на първокласни возила, които отдават чартърен на други апаши. Смята се, че мястото на Лъвицата като необут на автомафията в София ще бъде заето от сподвижника му Георги Воденичаров – Кико.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Светослав Петков – Лъвицата Георги Воденичаров – Кико Асен Колев – Хастара Петър Тодоров – Софиянеца Георги Михайлов – Гопето автоджамбази автокрадци автоапаши София
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР