МВР изпраща на Специализираната прокуратура материалите от проверката по казуса

...
МВР изпраща на Специализираната прокуратура материалите от проверката по казуса
Коментари Харесай

МВР изпраща на Спецпрокуратурата материалите по казуса с детската болница

МВР изпраща на Специализираната прокуратура материалите от инспекцията по проблема с детската болница с мнение за формиране на досъдебно произвеждане против двама някогашни министри на опазването на здравето в интервала от началото на април 2020 година и началото на месец октомври 2020 година и от шеф на държавна компания.
 
Проверката на Главна дирекция " Национална полиция " е почнала в средата на декември предходната година, откакто полицията се е самосезирала по излъчен репортаж.

По случая са изискани документи от Министерство на здравеопазването, Агенция държавна финансова ревизия.

От разбора на събраните досега материали е открито, че има данни за вероятно осъществено закононарушение. Констатирано е, че от устройствена позиция, дотъкмяване на заварения недовършен градеж на Националния институт по педиатрия, какъвто е бил замисълът на плана, е неприемливо.

От една страна, заради несъгласия с настоящите общ и организационен проект, а от друга заради несъгласие с нормите за сигурност и подмяна на възложител по към този момент извършена социална поръчка с определен реализатор.

Въпреки това е осъществено предплатено заплащане на стойност над 9 милиона лв. на консорциум от компании.

Първоначално поръчката за създаване на детска болница е предоставена от Министерство на здравеопазването. След това е основана държавна компания и министерството трансферира на нея осъществяването на плана.

През октомври 2020 година е подписано съглашение с изпълнителя, съгласно което новата компания замества министерството и поема всичките му отговорности по контракта.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че работата по случая продължава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР