МВР и военната полиция в Сливен задържаха опасни “терористи” на

...
МВР и военната полиция в Сливен задържаха опасни “терористи” на
Коментари Харесай

МВР и военната полиция задържаха “опасни терористи” на тренировка в Сливен

МВР и военната полиция в Сливен задържаха рискови “терористи” на взаимна подготовка, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в града. Целта на занятието бе да се увеличи равнището на съгласуемост в дейностите на силите на реда и институциите при възможна сходна рецесия.
 Директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков /в дъното на масата/ оглави краткотрайния действен щаб, който ръководеше всички дейности за залавяне на рисковите нарушители и преодоляване на рецесията.  Бригаден ген.Борислав Сертов и ст. комисар Димитър Величков.  След края на занятието чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи и районен съд
Симулацията бе осъществена на военния полигон “Ново село”. Според сюжета, на 19 април вечерта е бил получен сигнал в полицията за безразборна пукотевица против цивилни жители в центъра на Сливен. Драматичните събития са станали след режисура в трагичния спектакъл. Наизлизане против публиката е била открита пукотевица от две маскирани лица, които крещели на негоден български език. Имало е доста ранени. В тази обстановка шефът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков пое управлението на краткотрайния действен щаб при терористична опасност и разпореди нужните дейности.

Един от патрулните екипи на полицията, под прикритие, отвлече вниманието на стрелците, с цел да бъде прекратена стрелбата против почтените жители. В това време “Пожарна сигурност и отбрана на населението” обезпечи профилирана техника за евакуация на жителите. Бе основано и безвредно трасе за колите за спешна помощ, които да откарат ранените в болница. Терористите съумяха да избягат с лек автомобил. Колата им бе засечена от Тактическото звено за бързи дейности към ОД на Министерство на вътрешните работи. Оказана им бе въоръжена опозиция, служител на реда бе ранен.

Престъпниците продължиха с автомобила отвън територията на града. От Областното пътно ръководство заградиха пътя с товарни машини. В преследването с бронирана техника се включи Групата за попречване и секване на терористични офанзиви към районен съд “Военна полиция”. Колата с рисковите терористи бе блокирана. Бандитите бяха арестувани.

“Решението за провеждането на тази подготовка бе взето на съвещание на Областния съвет за сигурност”, заяви регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски. Подобно обучение, на районно равнище, се организира за първи път в страната. Бригаден ген.Борислав Сертов бе посетител на събитието и поздрави двете структури – на Министерство на вътрешните работи и военната полиция – които направиха “преследването, блокирането и задържането на терористите”. Сливен е една от четирите области в страната, на чиято територия има военна полиция. Тя е готова да подкрепя и взе участие дружно със чиновниците на Министерство на вътрешните работи в спешни обстановки, като разиграната на състоялото се обучение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР