МВР и Прокуратурата в Турция на посещение. В рамките на

...
МВР и Прокуратурата в Турция на посещение. В рамките на
Коментари Харесай

МВР и Прокуратурата в Турция на посещение

Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата в Турция на посещаване. В рамките на визитата министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще организира среща с сътрудника си Али Йерликая, вътрешен министър на Република Турция.

В делегацията на Министерство на вътрешните работи вземат участие още заместник-министър Стоян Темелакиев, както и шефовете на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Явор Серафимов и основен комисар Антон Златанов.

В рамките на визитата са планувани и взаимни работни срещи с присъединяване на делегация от Прокуратурата на Република България.

Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата в Турция на посещаване. Очаква се една от главните тематики, които да се обсъдят по време на диалозите да бъде за незаконната миграция.

Мигранти

През маршрута на Балканския полуосстров са минали не повече от 15% от мигрантите в Западна Европа. През море през Герция и Италия минават всички останали мигранти. Това съобщи пред Нова тв шефът на Гранична полиция гл. комисар Антон Златанов, който акцентира изрично, че слабото място не е България.

Недопуснати на самата граница за денонощие са рекортните 1512 души, като сирийците доминират. Те са съвсем 50%. От Афганистан и Ирак са останалите мигранти.

Златанов акцентира, че ограниченията на границата ще бъдат затегнати след година.

“За всяко денонощие не позволяваме близо 1500 мигранти. Няма ограда, която да не може да бъде прескочена, въпросът е какво вършат службите по този въпрос. Тази година мигрантският напън се ускорява и е с 50% повече от предходната година ”, съобщи още той.

Само 13 съветски автомобила са стигнали до КПП-тата ни, от влизането в деяние на възбраната за влизане на съветски коли у нас.

На базата на тази инструкция не могат да влязат, само че има изключения – съветски дипломатически коли, такива на жители на Европейски Съюз и така нататък, сподели Златанов. Имат 6 месеца период, в който да изоставен или да се пререгистрират.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР