МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания

...
МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания
Коментари Харесай

Валентин Радев: МВР няма отношение към възстановяване на оградата по границата с Турция

МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания и проваляне на оградата по границата с Турция. Това излиза наяве от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос, предава БГНЕС

Министърът се аргументира с разпореждане на Министерски съвет, с което е предоставено проектирането и построяването на краткотрайно възпрепятстващо оборудване (ВВС) и съседен път към него на българо-турската граница на регионалните шефове на Област Хасково, Област Ямбол и Област Бургас, чиито територии граничат с Република Турция. Областните шефове са бенефициент на средствата, отпускани от Министерския съвет, нужни за проектирането и построяването на въпросната ограда.

Отчитайки това събитие, контролът по реализиране на упоменатите действия и възможни породени вреди върху към този момент построената инфраструктура в резултат на строителството следва да се реализират от регионалните шефове, които са страна по подписаните контракти за създаване на Военновъздушни сили, прибавя министърът. Той добавя, че при построяването на оборудването и прилежащия към него път, след привършване на строително-монтажните работи по Военновъздушни сили от изпълнителите по плановете са предприемани ограничения за възобновяване на вредите, нанесени на инфраструктурата.

Така стоял и въпросът с общинския път село Радовец - село Филипово - село Присадец в община Тополовград. След привършване на строително-монтажните работи са запълнени с трошляк и подравнени обособени сектори от същия път. Съгласно Закона за пътищата ръководството на общинските пътища се реализира от кметовете на съответните общини, продължава обясненията си Радев.

Това включва и образуване, възлагане, финансиране и надзор на дейностите, свързани директно с проектирането, построяването, ръководството, ремонта и поддържането на пътищата. С оглед на горното, кметът на община Тополовград, следва да възнамерява рехабилитация на пътя, като потърси подпомагане от Областния шеф на Област Хасково, който се явява възложител на построеното оборудване и прилежащия път към него, прецизира Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР