МВР е готово организационно и технически за местните избори през

...
МВР е готово организационно и технически за местните избори през
Коментари Харесай

Калин Стоянов очаква креативност при купуването на гласове

Министерство на вътрешните работи е готово организационно и механически за локалните избори през октомври месец. Към вчерашна дата сигналите за пазаруване на гласове, постъпили във вътрешното ведомство са 11 , от които по две са формирани досъдебни производства, а другите 9 са на стадий прокурорски инспекции и оперативни сигнали. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред публицисти след Националното заседание, извършено в постройката на Главна дирекция " Национална полиция ", отдадено на локалния избор.

По думите му офанзивите против Министерство на вътрешните работи почнали незабавно след образуването на държавното управление. Атаките ще зачестят, а изказванията са - че работят по избран сюжети и могат да управляват изборните резултати. Министерство на вътрешните работи има остарели познайници за пазаруване на гласове, само че и нови такива.

Стоянов отговори и на въпрос на дали има и нови схеми за пазаруването на гласове. Схемите за пазаруване на гласове са доста, само че постоянно има креативност , изясни министърът, който чака, че и за локалните избори ще има новости за пазаруването и продаването на гласове.

Основната цел на Министерство на вътрешните работи за локалните избори е да получава информация и сигнали. Информацията ще се ревизира бързо и там, където се удостоверява, ще бъде докладвана на прокуратурата за пазаруване на гласове. Министерство на вътрешните работи е ангажирано със съпровеждането, защитата изборните бумаги, както и на машините, само че и с защитата на изборните секции.

За акцията в Бургас за пазаруване на гласове, където към момента няма повдигнати обвинявания, Стоянов разяснява, че събирането на доказателства е много комплицирано . Министерство на вътрешните работи не са избързали да реагират по случая, а става въпрос за почитан чиновник в община Несебър. При претърсванията са конфискувани огромни парични суми - 185 000 евро и 25 000 лв., за които суми Министерство на вътрешните работи има данни, че са били готови да се раздадат на дилърите на по-високо равнище.

От думите на Калин Стоянов стана ясно още, че се работи по назначението на нов зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР