Подготовката в МВР за изборите върви, заяви пред журналисти служебният

...
Подготовката в МВР за изборите върви, заяви пред журналисти служебният
Коментари Харесай

3 сигнала във връзка с изборите проверява МВР

Подготовката в Министерство на вътрешните работи за изборите върви, съобщи пред публицисти служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Той напомни, че през вчерашния ден е подписано съглашение сред подопечното му ведомство за основаване на нормалното междуведомствено звено, което да координира дейностите на трите институции. Стоянов добави, че работи и Географската осведомителна система (ГИС).

Той осведоми, че през предходната седмица са получени 3 сигнала за нередности по отношение на идните избори на 9 юни. Двата са за вероятно пазаруване на гласове, а третият е за друго нарушаване на изборното законодателство. Сигналите не са доказани все още

Утре следва национално заседание с шефовете на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Ще участват и представители на ДАНС и на прокуратурата на високо равнище. " Там ще набележим съответни мероприятия. За мен главното е да работим превантивно ", означи Министерство на вътрешните работи шефът.

За случая към освобождението на съпредседателя на ПП-ДБ от Управителния съвет на съдружие " Да запазим Корал " при избирането му за длъжностен министър на стопанската система, Стоянов уточни, че има формирано произвеждане в Столична дирекция на вътрешните работи и не може да оповестява информация по него все още.

По отношение на измененията в организацията на придвижване в центъра на София вътрешният министър уточни, че не е склонен с тях. По думите му е добре да се вършат такива промени, само че откакто бъдат построени надземни и подземни паркинги за жителите на централната част на столицата, с цел да не бъдат провокирани тапи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР