МВнР с нов призив към сънародниците ни в Израел. Повод

...
МВнР с нов призив към сънародниците ни в Израел. Повод
Коментари Харесай

МВнР с нов призив към сънародниците ни в Израел

Министерство на външните работи с нов апел към сънародниците ни в Израел. Повод за апела е ракетният обстрел по Държавата Израел тази заран и направените предизвестия от израелските управляващи.

От Министерството на външните работи поучават българските жители, намиращи се на израелска територия, да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи. Освен това би трябвало да се заобикалят места със скупчване на хора и обекти от религиозна значителност.

От Ситуационния център към Министерство на външните работи уведомяват за работното време на граничните пунктове сред Държавата Израел Йордания през днешния ден.

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Таба “ работи от 8:00 до 20:00 ч.; ГКПП „ Ицхак Рабин “ (Арава) – от 8:00 до 20:00 ч.; ГКПП „ Jordan river “ – от 8:30 до 16:30 ч. Израелската страна отваря в 8:30, а йорданската в 9:00 ч. ГКПП „ Аленби “ е отворен до 13:30 ч. за прекосяване на групи и независимо пътуващи. За дипломати е отворен до 15:00 ч.. Не се дават ВИП услуги. Може да бъде стеснен броят на пътниците/автобусите.

В случай на прекосяване на групи от Израел в Йордания, те би трябвало да провеждат авансово рейс, който да ги чака от йорданската страна на границата.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Аман. Телефоните за връзка са: +962 6 5529391; +962 6 553 9593; +962 6 5539392 и в извънработно време на тел.: +962 6 5529391.

Възможно е да бъде употребен и имейл адреса на дипломатическото ни посланичество:

При нужда от подпомагане от посолството в Тел Авив, българските жители могат да се свържат посредством незабавния телефонен номер + 972 54 595 4379. Това може да стане и посредством електронната поща –

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато в Министерство на външните работи на тел.: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56> Също може да бъде употребен и имейл:. 

Желаещи за евакуация

Около тридесет български жители остават блокирани в Израел без опция да се приберат назад към дома. Това сочи информация на посолството ни в Тел Авив нощес.

Осем души са блокирани край израелския град Хайфа. Седем са в Йерусалим, а други дребни групи са из цялата страна, сподели посланикът ни Славена Гергова. Около 180 непрекъснато пребиваващи българи в Израел са се свързали с посолството ни с искане България да им помогне да изоставен страната.

Посолството в Тел Авив изготвя описи с български жители, които са поискали да бъдат изведени от Израел. Единият е с хора, които войната е заварила, до момента в който са на отмора. Вторият лист е на български жители, които живеят и работят в Израел, само че желаят да се завърнат в България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР