Музиката на Тина Търнър е легендарна.Но през целия ѝ живот

...
Музиката на Тина Търнър е легендарна.Но през целия ѝ живот
Коментари Харесай

Тина Търнър и Ервин Бах - когато любовта е истинска

Музиката на Тина Търнър е именита.

Но през целия ѝ живот в светлината на прожекторите има една история, която постоянно господства в заглавията: бракът ѝ с Айк Търнър. След като съумява да избяга от насилствената връзка единствено с облеклата на гърба си и 36 цента в чантата си, тя построява още веднъж живота, кариерата и фамилията си.

Десетилетие по-късно Търнър ще срещне мъжа, който назовава " любовта на живота ми " - Ервин Бах.  

Тъй като светът към момента не може да се съвземе от новината, че Тина Търнър е умряла, обръщаме взор обратно към невероятната любовна история на двойката. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Int. Tina Turner Fanclub (@internationaltinaturnerfanclub)

 

Пътищата им се пресичат за първи път през 1985 г.  Срещат се на летището в Дюселдорф, Германия, когато мениджърът на Търнър моли Ервин Бах, известнен музикален управител, да я вземе от летището.  

Размишлявайки върху срещата им, Търнър споделя в документалния филм на HBO " Тина " от 2021 година, че в началото не е била сигурна дали да продължат нещата заради разликата във възрастта им. Тогава той е бил на 30 години, а тя преди малко е навършила 47. 

" Той беше по-млад. Той имаше най-красивото лице. Искам да кажа, че не можеш да го опишеш. Беше като полуда. Помислих си: " Откъде се е взел? " Наистина беше толкоз прекрасен. Сърцето ми биеше бързо, и ръцете ми трепереха " - казва Търнър.

Бах обаче усеща същото и двойката стартира да се среща. Три години по-късно, към 50-ия рожден ден на Търнър, той взема решение да ѝ предложи. Но Търнър не е подготвена.

" Казах: " Нямам отговор. Не беше нито " да ", нито " не ". Бракът споделя: благосъстоятелност. Вече не желаех това " мое " нещо. Достатъчно ми беше това ", изяснява тя по-късно пред Опра Уинфри.

Пред  Hello! Magazine именитата певица споделя, че сватбеният ѝ ден е бил като " Нирвана ". 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Africa's Top Wedding Website (@bellanaijaweddings)

 

По-късно, размишлявайки върху този миг, тя написа: " Преживях пъклен брак, който съвсем ме унищожи, само че продължих. От неприятното излезе положително. Радостта излезе от болката. И в никакъв случай не съм била толкоз изцяло щастлива, колкото през днешния ден. "

През годините Бах оказва помощ на Търнър да премине през редица незабавни медицински случаи, в това число инсулт и рак на червата, а през 2017 година той подари бъбрек, когато тя получи бъбречна непълнота.

Търнър постоянно е питана за първия си брак в изявленията и тя размишлява за времето, прекарано с Айк Търнър, което й се отразява зле.

Както споделя Бах в документалния филм за Тина: " Когато приказваш с публицисти още веднъж и още веднъж в продължение на 20, 30, 40 години, спомените се връщат. Тя има сънища за това, които не са приятни. Това са нещата, които се връщат при нея, когато отвори тази кутия. Това е като когато бойците се връщат от война. Опитваш се да забравиш. "
Бах споделя, че Търнър е бил неговият човек за цялостен живот.

" Това е обич. Това е нещо, което и двамата имаме един към различен. Винаги го назовавам електрически заряд. Аз към момента го имам. То е в сърцето ми. "  

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Niedecken (@niedeckensbap)

Търнър написа в автобиографията си, че е било мъчно да се откри човек, който да не се плаши от нейната кариера, гении или популярност. Но в Бах тя е има точно това, като споделя, че двамата са си дали " свободата и пространството да бъдат персони ".

" Той ми сподели, че същинската обич не изисква да угася моята светлина, с цел да може той да свети. Напротив, ние сме светлината на живота на другия и желаеме да блестим колкото се може по-ярко, дружно. "

 
    View this post on Instagram           
A post shared by (@rockety88t)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР