Музикалният свят широко отбелязва 150-годишнината от рождението на великия оперен

...
Музикалният свят широко отбелязва 150-годишнината от рождението на великия оперен
Коментари Харесай

150 г. от рождението на великия оперен бас Фьодор Шаляпин

Музикалният свят необятно отбелязва 150-годишнината от рождението на великия оперен бас Фьодор Шаляпин с просветителни събития, изложения, концерти, специфични стратегии и многочислени изявления в медиите.

 

На 13 февруари в деня на 150-годишнината от рождението на Фьодор Шаляпин бе показана операта " Борис Годунов " на Мусоргски в границите на 41-ия Шаляпинов оперен фестивал в Казан, с присъединяване на водещи солисти от Болшой опера и посетител артисти. Това е ролята на Борис, която популяризира Шаляпин по целия свят и се трансформира в знак на ненадминатото вокално и актьорско майсторство.

 

Стилът на постановката, умислен като " гранд " опера - актуалната театрална версия на Татарския спектакъл е преместване на фамозната режисура на Леонид Баратов (1948 година, наново издигната от Михаил Панджавидзе) с декори на Фьодор Фьодоровски - също дава отговор на значимата дата.

 

Същата режисура е възобновена в Болшой спектакъл (2011 г.) и в този момент е негова запазена марка. Централните функции се извършват от Михаил Казаков (Борис), Олег Долгов (Претендент), Агунда Кулаева (Марина Мнишек), Роман Муравицки (принц Шу-
иски), както и гостуващи солисти на Болшой спектакъл - Алексей Тик
хомиров (Пимен) и Ярослав Абаймов (Simpleton).

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР