Музеят на минералите и скъпоценните камъни в Бетел, щата Мейн,

...
Музеят на минералите и скъпоценните камъни в Бетел, щата Мейн,
Коментари Харесай

Музей предлага парична награда за донесен метеорит

Музеят на минералите и скъпоценните камъни в Бетел, щата Мейн, предлага премия от 25 000 $ за първия донесен пай от минал над границата с Канада метеор, заяви " Асошиейтед прес ". Необичайно яркото огнено кълбо се виждаше по пладне в събота, сподели Дарил Пит от музея.

НАСА има четири радарни записа на " сигнали, съответстващи на падащи астероиди, видяни по време и място, обявени от очевидци ". Хора са чули също звуков взрив. Радар засече рухване на астероид в Мейн за първи път, заяви НАСА.

Музеят на минералите и скъпоценните камъни в Мейн желае да добави сбирката си, в която има мостри от Луната и Марс, и разгласи премия от 25 000 $ за първите, донесли астероид с тегло 1 кг. Той може да е с размерите на топка за софтбол.

" Колкото повече хора знаят това, толкоз повече хора ще търсят - и толкоз по-голяма е вероятността да намерят ", сподели Пит. Той е убеден, че астероиди могат да бъдат открити на земята.

Все отново няма гаранция, че има задоволително огромни астероиди, с цел да изиска някой премията.

НАСА посочи: " Масите на метеоритите, изчислени от радарните сигнатури, варират от 1.59 г до 322 г, макар че може да са паднали по-големи. "

Приблизителната зона, в която са паднали метеоритите, е необятна към 1.6 км и се простира на 16-19 км до Канада.

Музеят разполага с богата сбирка от мостри, в това число най-големия недокоснат астероид от Марс на Земята.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР