Музеят на един от лидерите на украинските националисти Роман Шухевич,

...
Музеят на един от лидерите на украинските националисти Роман Шухевич,
Коментари Харесай

Музеят на украинския националистически лидер Роман Шухевич е повреден при руска атака с дронове

Музеят на един от водачите на украинските националисти Роман Шухевич, който се намира в Лвов, е развален при гърмеж, съобщи кметът на града Андрей Садовой. Преди това в Лвовска област и други украински райони беше оповестена и по-късно анулирана паника за въздушна офанзива, съобщи ТАСС. Ройтерс заяви, че Русия нападна с дронове западния украински град Лвов.

В своя канал в Telegram той написа, че музеят, отдаден на активността на Шухевич, е бил „ изцяло опустошен “ при детонация в понеделник вечерта. Садовой също означи, че това се е случило на рождения ден на различен водач на украинските националисти - Степан Бандера.

Роман Шухевич от 1943 до 1950 година командва Украинската въстаническа войска, създадена през 1942 година като военно крило на Организацията на украинските националисти (ОУН, неразрешена в Руската федерация). През 1941-1943 година той служи във въоръжените елементи на Третия райх и по-специално е заместник-командир на отряда за специфични сили " Нахтигаль ", който взе участие в изтезанието на еврейското и полското население на Лвов. Ликвидиран е през 1950 година при акция на руските органи за сигурност, прецизира ТАСС. 

Бандера сътрудничи на нацистка Германия по време на Втората международна война и оглавява ОУН до 1959 година Военното крило на ОУН - бойците на УПА, които започнаха да се назовават ​​бандеровци по името на водача на придвижването, са виновни за гибелта на към 100 хиляди поляци, чехи и евреи от Западна Украйна. Хиляди украинци също бяха брутално убити поради отхвърли си да сътрудничат на националистите. Бандеровците участваха в борбите против Червената войска, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР