Музей на махмурлука, който е първият по рода си в

...
Музей на махмурлука, който е първият по рода си в
Коментари Харесай

Музей на махмурлука отварят в Загреб

Музей на махмурлука, който е първият по рода си в света, ще отвори порти на 1 декември в хърватската столица Загреб, заяви македонската осведомителна организация " Макфакс ". Разходката в него ще прилича връщане вкъщи в нетрезво положение - от градските улици, през храстите до възможните отклонения, където може да се окажете сутринта след запой. Работното време е всеки ден, от 9 до 23 ч.

Идеята за този неповторим музей се ражда, когато студентите Рино Дубукович и Роберта Микелич дружно с тяхната компания се пробвали да опишат личните си разгулен прекарвания. Скоро радостната атмосфера ги докара до концепцията за музей. Зевзеците сами са избрали помещението и осветлението, боядисали стените и са написали истории, с цел да оказват помощ за реализирането на замисленото.

Музеят е разграничен на четири стаи, като първата от тях пресъздава атмосферата на бар. Историите ще се показват по едно и също време на хърватски и британски език.

Сок от круша е най-хубавият лек

Индийски експерти настояват, че най-хубавото лекарство против махмурлук е композиция на сок от круша, сладостен лайм и кокосова вода, заяви " Мирър ". Консумирането на коктейла със сирене, краставица и домати може в допълнение да облекчи признаците.

За да основат напитката, учените от химико-технологичния институт в Мумбай проучиха резултата на разнообразни хранителни артикули върху два ензима, разграждащи алкохола. Резултатите им демонстрираха, че най-ефикасни са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите.

Сиренето обаче не е толкоз апетитно в напитка. При тестванията за усет с най-хубави индикатори е сок от 65% круша, 25 на 100 сладостен лайм и 10% кокосова вода. Тази напитка усилва интензивността на единия ензим с 23%, а на другия - със 70 на 100.

" Заедно с неприятните признаци махмурлукът носи и опасности за здравето, които могат да се отразят на всекидневието ", посочи ръководителят на екипа проф. Рекха Сингал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР