Музафер Каясан държи рекорда за най-дълъг период с COVID-19 в

...
Музафер Каясан държи рекорда за най-дълъг период с COVID-19 в
Коментари Харесай

Рекорд: Турчин даде 78 положителни проби за COVID-19, боледу...

Музафер Каясан държи върха за най-дълъг интервал с COVID-19 в Турция. 56-годишният мъж е давал позитивна проба за заболяването 78 пъти от 2020 година насам и търси излаз от обстановката, която го е затворила в дома и лечебните заведения за общо 14 месеца.

Каясан e пациент с левкемия. Той беше диагностициран за първи път с COVID-19 през ноември 2020 година и беше приет в болница. След това е изписан от болничното заведение след къс интервал на лекуване, защото болестта му стана по-леко. Той се върна в дома си в истанбулския квартал Сариер, в очакване на цялостно възобновяване. За негово удивление по-късно той е направил 78 теста, на които всякога е с подложен резултат за COVID-19. Оттогава до през днешния ден той прекара девет месеца в болничното заведение и още пет месеца вкъщи в самоизолация.

Мъжът моли управляващите да намерят решение на обстановката му, което го принуди да прекарва дните си самичък у дома. Той вижда децата и внуците си единствено от разстояние.

Лекарите изясняват ситуацията му и позитивните проби с отслабената му от левкемията имунна система.

Каясан съобщи пред организация Ихляс Хабер (IHA), че е оживял с медикаменти, които са му предписани, с цел да поддържат имунната му система.

Съпругата му и синътт му останали с него известно време в интервала на самоизолация му, само че и двамата са с негативни проби за COVID-19.

„ Възстанових се, само че към момента имам останки от COVID-19 в тялото си. Това е единственото пояснение за позитивните проби “, добави той.

Каясан споделя, че COVID-19 е поставил завършек на обществения му живот. „ Не усещам никакъв здравословен проблем, само че ми е мъчно, тъй като не мога да допирам обичаните си хора. Не мога и да се имунизирам поради положението си”, оплака се той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР