Мутро-милиционерски център използва прокуратурата като бухалка и контролира политиците чрез

...
Мутро-милиционерски център използва прокуратурата като бухалка и контролира политиците чрез
Коментари Харесай

Цветан Василев: Пеевски е иззел влияние на Доган в ДПС

Мутро-милиционерски център употребява прокуратурата като бухалка и управлява политиците посредством компромати, а негов айсберг е депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Зад него обаче не стои почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, част от пълномощията и функционалностите на който са конфискувани и Пеевски е овладял задоволително от придвижването. Тази теза развива в изявление за Явор Дачков някогашният мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев.

Тя идва на фона на вчерашното предизборно намерено писмо на Доган до съпартийците му, в което моли за амнистия и приканва вътрешните битки да не спъват развиването на младите фрагменти. Василев разяснява днешната партийна позиция на своя бизнес сътрудник до 2013 година Делян Пеевски, разривът с който предшества банкрута на КТБ.

От 5 година Василев е в Белград, където продължава да чака решение на локалните управляващи по настояването на българската прокуратура да бъде екстрадиран в България. Преди година в София стартира правосъдният развой против Василев, апетитен от прокуратурата за началник на проведена незаконна група, източвала банката през годините.

В последното си изявление Василев повтаря неведнъж защитната си теза, че е управлявал професионално банката си и тя е била източена и разграбена след затварянето й от Българска народна банка на 20 юни 2014 година Той прибавя, че издръжката на синдиците и техните екипи сега коства на данъкоплатците по 7 млн. лева месечно, повече, по думите му, в сравнение с когато банката е работела. Той прибавя, че сумата от 600 млн. лева, която неотдавна синдиците оповестиха, че са събрали и разпределят сред кредиторите, е по-малка от наличните в сметките при затварянето 680 млн. лева

Василев твърди, че сегашният министър председател Бойко Борисов е подвластен от Делян Пеевски поради случая с изтеклите в медиите записи от телефонни диалози, известни като " Ало, Ваньо ". В тях министър председателят Бойко Борисов подрежда на към този момент починалия началник на митниците Ваньо Танов да спре инспекция в пивоварната на предприемача Михаил Михов - Мишо Бирата (също към този момент покойник) по молба на тогавашния президент Георги Първанов. Случаят е от януари 2011 година, а проверяващият прокурор Пламен Георгиев (сега началник на антикорупционната комисия) приключи преписката, тъй като експертизите посочили, че диалозите са манипулирани.

Сега Василев твърди, че " спасението " пристигнало от прокурора Бойко Найденов, който фалшифицирал записа, с цел да не може следствието на продължи. " На мен персонално Пеевски ми е споделил, че Бойко Найденов е избавил Бойко Борисов тогава ", спомня си през днешния ден той.

Запитан по какъв начин си изяснява този успех на Пеевски, който няма навършени 40 година още, Цветан Василев дава отговор: " Той е некултурен, само че не е лишен от качества, това е едното. Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на процедура ръководи страната, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода ".

Едновременно с това Василев, чиято банка в предишното финансираше бизнес начинанията на Пеевски и неговото семейство, в този момент твърди, че Пеевски е несполучлив предприемач, не е влагал средства в бизнеса си, ликвидирал е " Булгартабак ", а до 2013 година даже не е имал пари да си заплати налозите. Оттук и недоумението му от настоящето богатство на някогашния му бизнес сътрудник.

По думите му в този момент Пеевски възнамерява да закрие телевизионния " Канал 3 ", който работел с " крадена техника от ТВ7 ", която КТБ финансираше.

Василев прави паралел със личната си роля във финансирането на ТВ7 с покупката на Нова телевизия предприемачите Кирил и Георги Домусчиеви. " Аз мисля, че Пеевски е поставил Домусчиев да извършва моята роля, която аз изпълнявах в ТВ7. Някой да финансира и да обира всичките негативи, той към този момент си е пакетирал медията – Вяра Анкова е ясно, че години наред беше индивидът на Пеевски в Българска национална телевизия, дружно с Маргарита Николова. Освен това сестричката на Занаида Златанова – Миляна Велева. Сега чакам и Ина Стоянова – " Въздесъщата " (бел. ред програмен шеф на Канал 3), да стигне до Нова телевизия и тежко му и горко на Домусчиев, просто си купи фабрика на 8 септември ".

Запитан дали жалбата му по " закона Магнитски " в Съединени американски щати от 2017 година е била единствено медиен звук, Василев дава отговор, че Пеевски не бил мечтан в Съединени американски щати и ФБР и Департаментът за правораздаване на Съединени американски щати " към този момент са обърнали през техния фокус внимание на делата на господина ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР