Мусонни дъждове причиниха наводнения в североизточната част на Бангладеш и

...
Мусонни дъждове причиниха наводнения в североизточната част на Бангладеш и
Коментари Харесай

Наводнения в Бангладеш и Индия хванаха в капан милиони души


Мусонни дъждове предизвикаха наводнения в североизточната част на Бангладеш и Индия, които хванаха в капан съвсем 6 милиона души и предизвикаха гибелта на минимум 19 души в Бангладеш, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи, които предизвестиха, че обстановката може да се утежни.

От през вчерашния ден удари от мълнии са предизвикали гибелта на минимум 15 души в осем области в Бангладеш, а четирима души са починали вследствие на свлачища, споделиха чиновници на полицията. Според държавен специалист наводненията в Бангладеш може би са най-тежките в страната от 2004 година Ситуацията в допълнение се усложни от водите, които се стичат след проливни дъждове в планините в Индия. Валежите продължиха и през днешния ден и прогнозата остава същата и за идващите два дни. " По-голямата част от североизточните региони на страната е под вода и ситуацията се утежнява поради продължаването на проливните дъждове ", сподели началникът на администрацията на област Силхет в Бангладеш.

Мусоните са жизненоважни за фермерите в цяла Южна Азия, само че по предписание те всяка година взимат жертви и нанасят вреди. През последните години климатичните феномени в Бангладеш и Индия са все по-екстремни и предизвикват обилни вреди. Природозащитници предизвестяват, че климатичните промени биха могли да доведат до още бедствия, изключително в страна като Бангладеш, която е гъсто обитаема и е ситуирана на ниска надморска височина.

На излъчени по малкия екран фрагменти се виждат залети пътища и железопътни линии в Бангладеш и хора, на които кални и буйни води им стигат доникъде на гърдите, до момента в който се пробват да спасят движимостите и добитъка си. Нивото на водата в доста реки в Бангладеш се е повишило до рискови равнища, съобщи началникът на държавния Център за прогнозиране и предизвестие за наводнения.

В прилежащия индийски щат Асам въоръжените сили бяха извикани, с цел да оказват помощ в избавителните интервенции, откакто свлачища предизвикаха гибелта на минимум 9 души и принудиха съвсем 2 милиона да изоставен домовете си през последните 10 дни, оповестиха публични представители, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР