Мускулите и ставите не са единствените органи, които се износват

...
Мускулите и ставите не са единствените органи, които се износват
Коментари Харесай

Проучване: Тежкият физически труд увеличава риска от деменция

Мускулите и ставите не са единствените органи, които се износват от физически труд. Мозъкът и сърцето също страдат, заяви електронното издание " Медикал Експрес ", представено от.
Изследване на учени от университета на Копенхаген сподели, че хората, които упражняват тежък физически труд, са с 55 на 100 по-висок риск от развиване на деменция от хората, които работят седнали. Всеобщото разбиране е, че физическата интензивност нормално понижава риска от. Дори неотдавнашното проучване на университета в Копенхаген сподели, че здравословният метод на живот понижава на половина риска от деменция.
 Нивото на градския звук може да провокира деменция у възрастните хора Нивото на градския звук може да провокира деменция у възрастните хора
Ако равнището на звук надвишава допустимите правила с 10 децибела, рискът от деменция се усилва с една трета. Изследване на повече о...
" Важна е формата на физическата интензивност ", споделя Кирстен Набе-Нилсен от факултета по публично здраве в университета в Копенхаген. " Преди проучването ние допускахме, че тежката физическа работа е обвързвана с по-висок риск от деменция. И други изследвания са се опитвали да го потвърдят, само че нашето е първото, което свързва безапелационно тези два обстоятелството ", споделя Набе-Нилсен, която управлява проучването, извършено взаимно с Националния проучвателен център за трудовата среда и болница Биспеберг Фредериксберг.
В изследването е употребена и оценена информация от Изследването на мъжете в Копенхаген, в което вземат участие 4721 датчани. За тях са събирани ежедневно данни от 70-те години насам. Те са работили в 14 огромни компании в Копенхаген, като пощенската работа, общината, железницата и други Сред данните има и сведения за развиване на деменция. Според Набе-Нилсен и в предходни проучвания се оказвало, че тежката физическа работа може да въздейства негативно върху циркулацията на кръвта и надлежно да въздейства върху кръвоснабдяването на мозъка. Тези въздействия намират отражение във високо кръвно налягане, тромби, сърдечни удари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР