Мушкатото е красиво цвете, което успява да ни върне в

...
Мушкатото е красиво цвете, което успява да ни върне в
Коментари Харесай

1 капка от това и мушкатото ще ИЗБУХНЕ в цвят

Мушкатото е красиво цвете, което съумява да ни върне в предишното и да ни напомни тези безгрижни години, в които мирисът му се носеше по целия бабин двор.

И до през днешния ден доста домакини вземат решение да отглеждат мушкато в градината или в саксия на балкона. Растението не е от капризните, което разрешава от ден на ден да се привързваме към него и буйните му цветове.

Какво да знаем за мушкатото?

То обича светлината и би трябвало да му намерите място, което е задоволително осветено. Ако не извършите това, рискувате да го унищожите. Едва ли желаете да видите „ бабиното цвете ” сухо в саксията.

Растението се нуждае и от спомагателни грижи като поливане, торене, пресаждане и така нататък

Можете годишно да го обновявате, пресаждайки резниците към нови издънки. Така са правили нашите баби в предишното.

Освен светлината, мушкатото се нуждае от дребна саксия. То не е фен на големите пространства. Помнете, че колкото по-малък е съдът, в който го засадите, толкоз по-буйно ще пораства то.
 Не е за поверие, че с МУШКАТО можете да излекувате това! Не е за поверие, че с МУШКАТО можете да излекувате това!
Всеки познава мушкатото от близко. Това е цветето, чиито мирис ни връща в предишното, когато сме били деца и сме лудували до безспир на се...

Ако въпреки всичко сте си подготвили по-голяма саксия и желаете да я употребявате, в нея можете да засадите най-малко няколко резници. Така ще ви влезе в приложимост и няма да остане забравена на дъното на някой долап.

Мушкатото, както всяко друго растение, се нуждае и от поддържане. За извънредно избухлив разцвет можете да си послужите с капка йод. Няма да повярвате, само че тя прави чудеса.

Разтворете една капка йод в един литър вода. Вземете към 50 мл от сместа и я изсипете по стените на растението. Не бива да прекалявате с количеството, водени от желанието да ускорите процеса на разцвет. Възможно е корените на растението да изгорят, в случай че го полеете прекалено много със специфичния разтвор.

Това е всичко, от което се нуждае вашето растение. По бързайте да му го дадете и то ще избухне в цвят!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР