Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който дари 1 милион долара за нова

...
Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който дари 1 милион долара за нова
Коментари Харесай

Българинът, дарил 1 млн. на болницата в Мадан: Америка ме научи да посрещам хората като равни

Мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който подари 1 милион $ за нова инсталация на болничното заведение в Мадан, показа че е взел това решение, откакто персонално се сблъскал със опазването на здравето ни.

„ Страдах от уши като бяхме в България. Влязохме в един кабинет и там всичко беше толкоз остаряло, все едно, че нищо не беше правено. Преди 55 години бях там и апаратурата беше ужасно стара”.

Медиците и кметът на родопския град твърдят Чападжиев, че няма да злоупотребят с парите му.

Шефкет Чападжиев сподели пред БТВ, че с огромно наслаждение подарява в България, въпреки че от дребен мечтае да замине за Америка. Вдъхновяват го Алеко Константинов и неговият пътепис „ До Чикаго и назад”. „ Аз бях доста дребен, в 6-ти клас, и към този момент знаех, че желая да ходя по неговия път, да отида в Америка. Беше ужасно рисково, напряко стрелят по границата, само че по някаква причина мен не ме беше боязън. Само се молех да ме уцелят в главата и всичко да приключи”, спомня си той.

Зад океана Чападжиев демонстрира поредност и самообладание, с цел да завоюва положението си. С негови пари в Чикаго е повдигнат монумент на Алеко Константинов. Казва, че Америка го е научила да посреща хората като равни – без значение от етноса и религията им. Вече 9 години българинът има друга фантазия – да полети в Космоса с ракетата на Ричард Брансън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР