Мултимедийната изложба за културно-историческото наследство на България ще посрещне официалните

...
Мултимедийната изложба за културно-историческото наследство на България ще посрещне официалните
Коментари Харесай

Павлова показа мултимедийната изложба за европредседателството

Мултимедийната галерия за културно-историческото завещание на България ще посрещне формалните посетители за формалното разкриване на европредседателството довечера.

Изложбата е експонирана в особено готова шатра пред постройката на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и е с фотографии и картини на огромни български художници, както и особено квалифицираните видео филими.

Картините и фотографиите показват осем разнообразни облика на България, които допълват изречението "България е... ".

Първата серия изображения показва "Мистиката по българските земи " с ритуали на нестинари, лазарки, кукери и коледари. Българската хилядолетна история се пресъздава и посредством ювелирните артефакти от Варненското, Панагюрското и Преславското съкровища, както и с картини на останките от антични замъци на светилищата Статул, Преслав и Сердика.

За край е показана сбирка от емблематични творби на огромни български художници, които въплъщават разнообразни столетия в развиването на българската просвета. Мултимедийната експозиция се прожектира върху разнородни по размери и форми прожекционни площи. В програмата довечера ще се включат групировка „ Оратница “ и Валя Балканска, дружно с гайдаря Петър Янев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР