Мулчирането е много модерен термин и често се използва в

...
Мулчирането е много модерен термин и често се използва в
Коментари Харесай

Мулчирайте доматите и си гарантирайте добра реколта!

Мулчирането е доста съвременен термин и постоянно се употребява в полемики по отношение на развъждането на домати. Предназначен е за отбрана и обогатяване на почвата.

Нарушавайки постулатите, отглеждам знамение - домати

Получаването на информация за това по какъв начин да отглеждате домати в оранжерии може да бъде доста потребно. Вашият личен биологичен артикул постоянно ще бъде по-вкусен и по-добър от закупен в магазин. За засаждане изберете сортове, които са устойчиви на напукване. Тези сортове са освен най-хубавите за оранжерии, само че също по този начин служат като основа за разнообразни картофено пюре и сосове.

Доматите порастват в оранжерия без потреблението на мулч, само че в случай че желаете да улесните работата си, да увеличите плодородието на почвата и плодородието на домат, не трябва да го пренебрегвате.

Мулчиране на почвата в оранжерията

Предотвратява несъразмерното изпаряване на водата от почвата, понижава количеството напояване, належащо за естественото развиване на растението.

Помага да се поддържа естественият микроклимат, нужен за живота на потребните микроорганизми, които оказват голямо въздействие върху плодородието на растенията.

Намалява растежа на плевелите, отблъсква някои вредители, в това число колорадския бръмбар, който обича да се поглези с нощници.

Създава украсителен декор.

Помага за поддържане на мечтаното pH на почвата. Много ниско за боровинки и рододендрони.

При разложение обогатява почвата с хумус.

Предотвратява замръзването на дребни корени при положение на неотопляема оранжерия.

Предпазва парниковата почва от прекалено прегряване.

При високите и необвързани домати това е изолационен пласт. Издънките не допират земята, рядко се разболяват от гъбични болести.

Мулч може да се направи от разнообразни материали
 Това са 4-тe храни, които да ядете всеки ден, с цел да се чувствате добре Това са 4-тe храни, които да ядете всеки ден, с цел да се чувствате добре
От епохи несъответствуващите хранителни положения утежняват човешкото здраве, причинявайки заболявания. Преди казусът беше недохранването, а се...

Слама. След една година се трансформира в хумус.

Конуси. За доста огромни оранжерии. Може да бъде бор, смърч, ела. Те се трансформират в хумус след 3-5 години. Във мокър въздух люспите се затварят (което прави ъгъла на отваряне на конуса по-малък) и водата елементарно прониква в почвата. При изсъхнало време конусните люспи са отворени и по-добре защищават почвата от изсушаване. В Германия пъпките могат да бъдат закупени в градинските магазини.

Дървени стърготини. Изглежда грандиозно в оранжерията и в градините, изключително от иглолистни дървета. Скъпо е и се разлага бързо (през сезона, в случай че пластът е тънък). За да се ускори декоративният резултат, дървесните стърготини могат да бъдат боядисани.

Кора. Може да бъде закупен или поръчан от дъскорезницата. Той е особено планиран за мулчиране на растения, които обичат кисели почви.

Стърготини. Използват се както иглолистни, по този начин и широколистни типове (за предпочитане компостирани). Един пласт дървени стърготини е задоволителен за 1-2 сезона.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР