Мухълът определено е нещо много неприятно, което за съжаление и

...
Мухълът определено е нещо много неприятно, което за съжаление и
Коментари Харесай

Как да се отървем от мухъла без токсични препарати

Мухълът несъмнено е нещо доста неприятно, което за жалост и настойчиво. За да се справите с него не е нужно да викате професионална помощ.  Има няколко метода, с които да се справите с досадния плесен, без да употребявате мощни и токсични препарати.

Сапун и вода

Сапунът и водата в действителност имат резултат при мухъла. Едва ли някой и се помислил да опитва тези две елементарни домашен решения, само че е реалност. Всичко, което би трябвало да извършите е да изтъркате засегнатия сектор със сапунена вода. След това изплакнете. Ако мухълът е по стени, боядисани с латекс, то не е добре да употребявате този способ. Латексът е на водоразтворима основа.

Белина

Хлорът в белината е положително решение за унищожаване на всевъзможен тип плесен и мухъл. Тя съдържа натриев хипохлорид, който има мощни окислителни свойства. Този разтвор има антибактериално, стерилизиращо и дезинфекциращо свойство.

За да си извършите разтвор от белина, смесете 1 чаша в 3-4 литра вода. Разтворът прелейте в бутилка с пръскащ механизъм и нанесете на засегнатите места. Трябва да знаете, че не можете да употребявате този способ върху дърво, плат или метал. Ако го приложите върху тези повърхности, може да им нанесете щета.

Масло от чаено дърво

Най-вероятно сте го чували в предписания за козметични и СПА процедури. Напълно допустимо е, само че също по този начин то е дейно и при плесен. То има мощно антибактериално деяние, антисептично и противовирусно.

Нужно е единствено да разтворите една чаена лъжица масло в 2 чаши чиста вода. Отново този разтвор поставете в бутилка с пръскащ механизъм и напръскайте петната. Това средство е комфортно за всички повърхности и можете да го употребявате самоуверено, без терзания. Напръскайте стени, шкафове, мебели, даже и облеклата си. Миризмата от маслото е мощна, по тази причина е нужно след отнасяне да проветрите добре.

Винен оцет
Ако желаете да се отървете от миризмата на плесен в дрешника, незабавно направете ТОВА
Влагата в дрешниците освен, че е нездравословна, само че и може да съсипе обичаните ни тоалети и в никакъв случай повече да не ги облечем. Ако желае...
Прочети повече
Оцетът се употребява необятно в семейството за разчистване на разнообразни неща. Много пъти сме споменавали, че той е елементарен метод за разчистване на мухъла от пералнята. Можете обаче да го употребявате и за други места. Той е най-ефикасния и нетоксичен метод за справяне с този скучен проблем. Използвайте оцета в най-чистата му форма, без да го смесвате с вода или нещо друго. В този тип ще можете да убиете към 85% от мухъла, което прави оцетът едно от най-ефективните средства за справяне с този скучен пакостник в домашни условия.

Разбира се, постоянно можете да повикате компания, само че с изключение на, че ще ви коства скъпо, то и най-вероятно ще се употребяват и тежки химикали. Те правят работа, само че ще натровят и вас, което не е хубаво, а и са още по-опасни за деца и домашни любимци.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР