Мрежовият оператор Ukrenergo заяви в събота, че производителите на електроенергия

...
Мрежовият оператор Ukrenergo заяви в събота, че производителите на електроенергия
Коментари Харесай

Зимата идва в Киев. Мнозина са заплашени да останат на студено

Мрежовият оператор Ukrenergo съобщи в събота, че производителите на електрическа енергия са съумели да покрият единствено три четвърти от потреблението.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че има ограничавания за потреблението на електричество в 14 от 27-те района на Украйна и в Киев - за повече от 100 000 консуматори във всеки от районите. 

Той предизвести, че в случай че потреблението се усили, спиранията може да се усилят. 

" Това още един път демонстрира какъв брой е значимо в този момент да пестим сила и да я консумираме рационално ", уточни Зеленски.

Сергей Коваленко, основен действен шеф на YASNO, която обезпечава сила на Киев, сподели, че обстановката в града се е подобрила, само че към момента остава " много сложна “. Той уточни, че жителите би трябвало да имат най-малко четири часа ток дневно.

YASNO е клонът за търговия на дребно на DTEK, най-големият частен снабдител на сила в Украйна.

Последната бомбардировка на Русия в сряда нанесе най-големите вреди до момента в спора, оставяйки милиони хора в Украйна без светлина, вода или топлота. Русия твърди, че не цели цивилното население, до момента в който Кремъл сподели, че ударите на Москва по енергийната инфраструктура са разследване от нежеланието на Киев да договаря. 

Очаква се снеговалежът да продължи в Киев доникъде на седмицат, град с 2,8 милиона поданици преди войната. Прогнозите са температурите да останат под нулата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР