Мръсотиите в българското кино продължават! През 2015 г. Възвишение беше

...
Мръсотиите в българското кино продължават! През 2015 г. Възвишение беше
Коментари Харесай

Режисьорът Виктор Божинов: Мръсотиите в родното кино продължават, лобира се за определени кръгове

" Мръсотиите в българското кино не престават! През 2015 година " Възвишение " беше съвсем изхвърлен от Художествената комисия на НФЦ. Разликата беше 0,17 точки . През 2018 година " Голата истина за група " Жигули " беше изхвърлен от класирането. Сега пристигна време и на " Чамъ-кория ". Изхвърлен с разлика от 9 точки от вероятни 500. Винаги в комисията има един или двама членове, които правят оценка с преднамерено ниски оценки избрани планове и с високи други. Това е съзнателно лобиране за избрани кръгове ".

Това показа един от най-известните български режисьори Виктор Божинов, откакто стана ясно, че НФЦ раздаде 12,7 млн. лв. държавни пари за нови филми, а той е отсечен с неговия " Чамъ-кория ".

" За страдание тази процедура е неизкоренима поради манталитета на огромна част от киногилдията. Битката е за парите и на никой не му пука дали и какви филми ще се получат. Важно е да се угоди на едни или да се " санкционират " други. И всичко това е скрито зад " субективните " критерии ", избухна Божинов. Въпреки всичко той пожела " на добър час на спечелилите с гений ", а на останалите добави: " Винаги има " видовден " да знаете ". Освен Виктор Божинов разкритикуван е и Камен Калев с неговия план " Свой личен стопанин ".

Най-високо оцененият план е на Станислав Тодоров-Роги, по-познат с кино лентата " Дъвка за балончета " и сериала " Откраднат живот ".

 Станислав Тодоров-Роги е режисьор на

Станислав Тодоров-Роги е режисьор на " Откраднат живот "

Сегашният му план се назовава " Морето от неща ". Негов продуцент е Борислав Чучков. Други класирани планове са - на Тодор Мацанов, Петър Попзлатев, Албена Пунева, Тодор Чапкънов, Георги Дюлгеров и Костадин Бонев. Сред късометражните игрални филми са утвърдени на Димитър Кутманов и на сценаристите Емил Спахийски и Богдан Мурешану.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР