Мръсният въздух улеснява заразяването с грипните вируси. Това обясни в

...
Мръсният въздух улеснява заразяването с грипните вируси. Това обясни в
Коментари Харесай

Д-р Бисер Георгиев: Мръсният въздух улеснява вирусите

Мръсният въздух улеснява заразяването с грипните вируси. Това изясни в предаването " Преди всички " доктор Бисер Георгиев, общопрактикуващ доктор в София:

При мръсния въздух, който дишаме, вирусите се прилепват към фините прахови частици, а постъпването на фините прахови частици при дишане води до нарушение на повърхностния епител на горните дихателни пътища - надлежно доста по-лесно става заразяването с грипните вируси, т.е. мръсният въздух " оказва помощ ".

По-ниските температури затрудняват свободната циркулация на вирусите. Би могло да се разчита на това, само че при много по-ниски температури.

При грипните вируси не може да се приказва за дълготраен и сериозен имунитет, разясни експертът:

Имунитет има, само че би могло да има зараза с различен вариант вирус. Самият построен имунитет не е мощно показан. Би могло самите вируси да търпят някакви промени, композиция от вируси…

При боледуване на крайник вероятността от развиване на затруднения се усилва. Бързото начало и тежкото протичане не всеки път са ориентир за грип, акцентира Бисер Георгиев:

Много постоянно може да има вирусна зараза, към която доста бързо да бъде насложена и бактериална, изключително при хората в рискова група: възрастните, децата, бременните, хората, които са имунокомпрометирани.

Д-р Георгиев припочни, че антибиотиците не повлияват по никакъв метод грипните вируси:

Започва се лекуване, което е безсмислено, не води до някакво облекчение в това време основава затруднения след това, когато се постанова да се употребяват антибиотици, защото се развива антибиотична устойчивост.

Освен обикновените хигиенични привички би трябвало да се стремим да ограничаваме престоя в затворени пространства и постоянно да се проветряват пространствата, в които се събират доста хора, посъветва общопрактикуващият доктор. Профилактичната доза витамин С дневно би могла да варира сред 200 и 500 мг дневно. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР