Мрачната новина за падането на Авдеевка навечерието на втората годишнина

...
Мрачната новина за падането на Авдеевка навечерието на втората годишнина
Коментари Харесай

Мнение: Най-тежката година на войната в Украйна ще бъде третата

" Мрачната вест " за рухването на Авдеевка навечерието на втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия е " още един знак, че третата година от войната може да бъде най-тежката за Украйна ", разяснява английският вестник The Guardian в репортаж, оповестен под заглавие " Шок, яд и отмалялост от война: две години мъка на Украйна ", съобщи Фокус.

Украински боец с позивна " Титушко " описа пред изданието за дефицита на снаряди: в случай че през ноември военнослужещите са можели да изстрелват 300 снаряда дневно, в този момент ограничаването е 10.

Изданието разяснява, че запасите от муниции в базата на " Титушко " са дребни и отчасти се състоят от ирански снаряди - част от пратка, иззета в Персийския залив, явно ориентирана към бунтовниците в Йемен. " Те са извънредно проблематични и не работят добре ", изяснява различен боец от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

" Настроението е доста по-различно от това преди година, когато измежду ужаса украинците останаха въодушевени от изключителната консолидация на обществото и чакаха бързото освобождение на всички територии, окупирани от Русия ", се споделя в публикацията.

Става все по-трудно да се намерят хора, които непринудено да се бият: мнозина се крият от боязън да не получат позивна на улицата или се пробват да избягат от страната, написа The Guardian.

" Мобилизацията е непопулярна в обществото. Инстинктът за самозапазване, разбирането, че войната ще продължи - никой не желае да рискува живота на околните си ", изяснява киевският политолог Владимир Фесенко.

Остава и въпросът до каква степен новомобилизираните бойци ще бъдат в положение да се бият.

От редакцията акцентират, че цялостна победа за Украйна - в това число връщането на Крим, анексиран от Русия през 2014 година, е мъчно за показване в близко бъдеще. Преговорите с Русия от дълго време са тематика табу, само че войната надали ще продължи постоянно.

" Ако успеем да оцелеем идната година, евентуално ще би трябвало да преговаряме за някакъв тип помирение ", предизвестява Фесенко.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР