Мозъкът е нашият бордови компютър, но понякога се отнасяме към

...
Мозъкът е нашият бордови компютър, но понякога се отнасяме към
Коментари Харесай

С какво да нахраним мозъка

Мозъкът е нашият бордови компютър, само че от време на време се отнасяме към него с неуважение, без въобще да мислим, че клетките му също би трябвало да бъдат вярно хранени и подготвени. Brain Nutrition, както се назовава науката за подкрепяне на паметта и мозъка, твърди, че вярното хранене може надеждно да ни защищити от заплеснатост на 40 години и от заболяването на Алцхаймер на 80, заяви " Труд бг ".

Храненето на мозъка и нервните кафези директно зависи от това какво ядем и с кои храни злоупотребяваме. Съвременните учени, които учат аргументите за стареенето на мозъка, деменцията и заболяването на Алцхаймер, са сигурни, че храната, която е допустимо най-близка до средиземноморската диета, обезпечава на мозъка ни в действителност дълъг и деен живот.

Диетата се основава на мазна риба, ядки, зехтин и многообразие от пресни зеленчуци.

Сьомгата, херингата и рибата звук, които съдържат огромни количества омега-3 мастни киселини, оказват помощ за увеличение на когнитивните качества на мозъка. Те го карат да се " движи ", да работи и затова да живее. Някои разновидности на омега-3 мастни киселини се намират в ядки, ленено семе и зехтин.

Ненаситените мазнини противодействат на възпалителния развой, който способства за образуването на протеинови натрупвания в мозъчните кафези, влияещи отрицателно на мозъчната функционалност. Това значи, че колкото по-често одобряваме ненаситени мазнини, толкоз по-бистър и деен става мозъкът ни. Препоръчително е да се ядат мазни рибни ястия най-малко 1-2 пъти седмично, както и шепа ядки всеки ден.

Храни, богати на антиоксиданти, също би трябвало да бъдат включени в храненето на мозъка. Той е най-динамичният орган в нашето тяло: всяка секунда тук кипи работа, предават се нервни импулси, протичат комплицирани биоелектрични и химични процеси. Това значи, че се образуват странични артикули от тези процеси - свободни радикали, които способстват за умирането на клетките. Само антиоксидантите могат да обезвреждат свободните радикали. Особено богати на тях са аленият фасул, касисът, артишокът, броколите, сладките чушки, ягодите, зелето.

Brain Nutrition предлага и потреблението на малко количество алено вино (около 300 мл дневно, 100 мл на порция). Френски учени след 9-годишно изследване пресметнаха, че пиенето на чаша вино всеки ден понижава риска от заболяването на Алцхаймер със 75%.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР