Мотото на Купата на АТР е От любов към родината.

...
Мотото на Купата на АТР е От любов към родината.
Коментари Харесай

Германец в сянка води България за Купата на АТР

Мотото на Купата на АТР е " От обич към родината ". Но тази седмица тимовете, участващи в дебютното издание на 24-странната тенис конкуренция, прибавят и по някой почетен член на отбора. Кристиан Гро стартира да работи с Григор Димитров едвам предишния месец. И макар че е немец, той няма проблем да бъде основна част от националния тим на България.

" Пристигнах с Григор и в случай че тук няма различен треньор, явно оказвам помощ по малко и на дугите момчета. Те са една чудесна група, положителни тенисисти, по-млади момчета - споделя Гро. - Така че е обикновено човек да желае да им покаже по нещо. Освен това по този начин се смъква и малко тежест от гърба на Григор, който има потребност да се погрижи за себе си и да се приготви за своите мачове. А аз се любувам. "

Гро тренира освен Димитров, само че оказва помощ на останалите български национали в отборната зона по време на мачовете. Дори когато на играещия капитан Димитров му се постанова да напусне, с цел да стартира да загрява за личните си дуели.

" Чудесно е да имаме такава поддръжка. Възползваме се от него. Смятам, че българите като цяло сме доста приветливи, и мисля, че на него това му подхожда - споделя Димитров. - Работил съм с толкоз доста разнообразни треньори през годините и тук към този момент не става дума за това. Тук приказваме за това какъв брой ще си допаднеш с даден човек. Трябва да си наясно, че ще ти се наложи да прекарваш съвсем цялото си денонощие с този човек, седмица след седмица. Затова е добре да знаеш, че той е добра компания. С тима прекарваме доста време отвън корта, вършим дълги разходки, вечеряме в ресторант. Всички сме дружно съвсем от самото начало, а той е част от целия тим. Смятам, че прекарването е особено и за него. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР