Моторист пострада на пътя, след като шофьор на товарен автомобил

...
Моторист пострада на пътя, след като шофьор на товарен автомобил
Коментари Харесай

Моторист тръгна на борба с институциите: Пострадал на пътя, но от КАТ му връчили акт!

Моторист пострада на пътя, откакто водач на товарен автомобил взема решение да направи противоположен завой, само че в КАТ акт връчват на потърпевшия.

За случката споделя във Фейсбук Веселиан, който е потърпевш при случая и се е отървал, както самия той споделя, с “малкия дявол”. Според лекарите той ще се възвърне изцяло, само че до два месеца.

Може би обаче повече време ще му отнеме битката с институциите, тъй като упорства да се бори за правдата.

След ПТП-то Веселиан е откаран във ВМА, където са му направени фотоси на дясната ръка, главата, шийните прешлени и десния крайник. Там са открили редица пострадвания: фрактура в основата на крайната фаланга на пети пръст с сложена гипсова имобилизация; оток и охлузване на главата вдясно; охлузвания на дясното бедро и коляно и на лявата подбедрица; мощно изразено кръвонасядане на дясното коляно и подпедрицата, написа dnes.bg.

След това той отива в Александровска болница, където си вади съдебномедицинско уверение за пострадванията си, което да покаже пред органите на реда.

И там почва тъгата. Когато Веселиан отива в полицията, с цел да получи документите си, му бива връчен акт, по неговите думи – невероятно да бъде разчетен. Отказва да подпише акта пред органите по реда.

“Още повече, аз не съм известен по никакъв метод и не знам дали водачът на товарния автомобил, взел участие в ПТП-то, е получил констативен протокол или Акт от събитието. До момента аз към момента не съм осведомен по безусловно никакъв метод какво се случва с водача на товарния автомобил и дали има последици за него. Изобщо дали е тестван за алкохол, дали са му тествани документите, дали е безупречен?”, пита Веселиан.

В последна сметка схваща, че му е връчен акт, а нарушаването му е – несъобразена скорост с интензитета на пътя.

Причината за случая, съгласно Веселиан, е водачът на камиона, който взема решение да направи противоположен завой при двойна непресечна линия на пътя. Така Веселиан катастрофира, в опит да избегне пряк конфликт с камиона.

“Защо аз, пробвайки се да избегна директния конфликт с камион, съм упрекнат за несъобразена скорост? Ние, мотористите, не сме ли равни с останалите водачи на пътя? Колко още такива случаи дневно би трябвало да се случат, с цел да има адекватност на пътя?”, пита мъжът.

Вчера той е отишъл в КАТ да подаде несъгласие и да си вземе протокола от ПТП-то, който би трябвало да бъде показан пред застрахователите. Оказва се обаче, че протоколът е върнат за преразглеждане, защото данните били въведени неверно.

“Аз не съм ли участник в ПТП-то? Или аз съм просто… моторист?”, приключва поста си риторично Веселиан.




Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР