Мотополигон Троян“ е домакин на втория кръг от Републиканския ни

...
Мотополигон Троян“ е домакин на втория кръг от Републиканския ни
Коментари Харесай

130 пилоти от 4 нации със заявка за участие в Гран При на Троян по мотокрос

Мотополигон „ Троян “ е хазаин на втория кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос. Състезанието “Гран при Троян 2021 ” е проведено с голямото подпомагане на Община Троян и локалния клуб “Троян Моторспорт 01 ” и тази година ще бъде с интернационално присъединяване, като поръчки са подали и мотокросисти от Румъния, Турция и Гърция, а общият брой на предстоящите водачи е над 130.

В клас МХ50, при упования дъждовен уикенд, водачите от най-малкия клас ще имат надлежно и най-големите компликации при превъзмогването на трасето, само че уредниците са приготвили и мини настройка. Лидерите в шампионата Кристиян Андреев, Георги Илиев и Николай Павлов ще имат опцията да затвърдят позициите си или надлежно да дадат късмет на някой от водачите след тях да се намеси в борбата за призовите места.

Очаквано огромна ще бъде групата на клас МХ65, като този път се чакат над двадесет състезатели в тази група. Дъждовното трасе в Троян не е по усета и на техните дребни джанти, само че тук, след първия кръг Кортен, видяхме мощна конкуренция след едноличната лидерска позиция на Дани Цанков в лицето на Георги Гинов и Илия Димитров. Тук упоритостите за подиума получават интернационален темперамент с присъединяване на мощни румънски водачи.



Въпреки че през сезон 2021 за момента клас МХ85 не изобилства от огромен брой водачи, битката, която се следи в тази категория, е повече от забавна. Венцислав Тошев и Данаил Стефанов са отпред на класирането и към този момент имат по три интернационалните старта, като в това отношение са по-напред от Мирослав Димитров, само че той от своя страна е стимулиран да отбрани своята шампионска купа от 2020 и това е значителен тласък в троянската конкуренция.

Клас МХ2 тази година бележи нарастване на състезателите, като в Троян тяхната численост ще бъде над 25, още веднъж с интернационално присъединяване. Николай Малинов, който оглавява класирането сега, не е удостоверил присъединяване за тази седмица след травмата си по време на Балканиадата в Босна и Херцеговина, а Хакан Халми има да компенсира изоставането си след Кортен в точките. Димитър Грозданов и Християн Георгиев демонстрираха отлични качества по време на първия кръг, само че Виктор Нейчев и Кристиян Петков не са спирали своите тренировки и сполучливи участия, тъй че може да се получи съществено разбъркване в редиците на клас МХ2 на трасето в Троян.

В групата на клас МХ1, публиката ще има опция да се наслаждения на карането на Майкъл Иванов, локалният (и не само) любим, който е водач както в шампионата на България, по този начин и с към този момент извоюваните 150 точки в BMU Европейския шампионат. Още в Кортен видяхме, че след Иванов, битката за място на подиума е повече от сериозна. Троянското гран при няма да бъде по-различно, без значение от изискванията. Георги Георгиев, Стефан Нейчев, Жулиян Георгиев, Любомир Васев и Ивелин Манев, към този момент разкрили своите мощни и слаби места след първия кръг, както постоянно ще поднесат на почитателите най-хубавото в клас МХ1, този път в Троян. 

Дали ще има квалификации в клас МХ, към момента не е 100% ясно, само че броят на лицензираните състезатели плюс декларираните чужденци е над 50, което значи, че може би ще забележим селекция на 40-те най-бързи още в съботния ден. Григор Царев, Атанас Атанасов и Николай Колев са състезателите, които оглавяват челните позиции на класирането в клас МХ и ще би трябвало много да се потрудят, с цел да запазят водачеството си и след Троян.

При сеньорите от клас MXS се чака оспорвано съревнование, като спечелилият от тази група, наброяваща към 25 състезатели, както постоянно е неразбираем и обгърнат в тайнственост. Въпреки това Емил Балджийски сподели сериозен хъс и устойчивост и оглави класирането след Кортен, следван от Васил Стоянов и Атанас Петров, които имат късмет да поправят грешките си на този стадий на мотополигон „ Троян “.



Програмата за “Гран при Троян 2021 ” включва тренировки и квалификации в съботния ден, които стартират в 11:30 часа, а в неделния ден - два ранни манша (МХ и MXS) ще огласят мотополигона, церемонията по формалното разкриване на надпреварата е в 10:15, след което ще забележим и спортните маншове във всички класове, които ще дефинират спечелилите в троянското издание на републиканския шампионат по мотокрос за сезон 2021.

“Това съревнование е следващ мотив да покажем какво значи спортът за Община Троян. Ние обичайно поставяме доста старания за развиването на спорта, нашата политика на локално равнище е да влагаме и поддържаме развиването на детско-юношеския спорт. Имаме 23 клуба, от които 20 развиват доста сериозна активност, в тях са ангажирани над 800 деца. Мотокросът и колоезденето заемат съществено място в нашия състезателен календар, ние продължаваме да финансираме тези две събития, тъй като имаме вяра, че те са част от напъните ни и са тласък за троянските деца и младежи да спортуват. И, несъмнено, стискаме палци на Майкъл Иванов, съобщи госпожа Донка Михайлова - кмет на Община Троян.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР