Мотивите на ветото на президента Румен Радев срещу промените в

...
Мотивите на ветото на президента Румен Радев срещу промените в
Коментари Харесай

Проф. Киров: Мотвите за вето над промените в ИК са най-слабите, които съм виждал за 30 години

Мотивите на ветото на президента Румен Радев против измененията в Изборния кодекс са слаби и вътрешно си опонират.

Това съобщи пред Българска национална телевизия преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров.

" Мотивите за ветото на президента са най-слабите претекстове, които съм виждал, от 30 години насам. А аз съм чел претекстовете на съвсем всички случаи на наложено несъгласие. Те са вътрешнопротиворечиви.

Какво ще стане, в случай че един гласоподава на машина, а останалите - на хартия - ще се освети вота. А какво ще стане, в случай че всички гласоподават на машина и тя се повреди и последният гласоподава на хартия - отново вотът му ще бъде осветлен. Винаги има подобен вид да се стигне до осветляването на вота на един или различен човек. Затова членовете на СИК гласоподават последни и по този начин могат да запазят тайната на вота в такива проблеми ", разяснява той.

Според проф. Пламен Киров спомагателни съглашения за даване на военна помощ на Украйна не би трябвало да бъдат сключвани единствено по волята на държавното управление, а би трябвало да минават за рлатификация и през Народното събрание.

Той добави, че описът с въоръжение, който предоставяме, е редно да бъде обществен, а не конфиденциален и даде образец с въоръжението, което други страни дават на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР