Мотивацията им е разнородна, но целта е една: Владимир Путин

...
Мотивацията им е разнородна, но целта е една: Владимир Путин
Коментари Харесай

Легион от руснаци се бие на страната на Украйна

Мотивацията им е разнородна, само че задачата е една: Владимир Путин да бъде свален от власт. Стотици руснаци се бият в доброволческия легион " Свобода за Русия " под украинско командване против войската на Кремъл. Това е и политически знак. Колко са и къде са дислоцирани, е загадка. Който желае да се причисли към легиона, минава наложително през детектор на лъжата. 

" Не съм изменник. Аз съм същински съветски родолюбец ", споделя представителят на легиона, който се показва с кодовото име Цезар. Той драговолно развежда публицистите измежду руините на православен манастир в Долина, област, назад завладяна от окупаторите. Разрушеният купол, унищожените икони са съвършен фон да се покаже на света " какво полезности има Путин ", споделя мъжът със стоманено сините очи. 

Той сортира деликатно думите - от време на време на съветски, от време на време на британски. " Не водя война против родината си, водя война против режима на Путин, против тиранията ", споделя Цезар. В легиона водят война " няколко стотин " руснаци, които са минали двумесечно образование в Донбас от месец май насам. 

Легионът е част от доброволческия корпус на украинската войска. Емблемата му е сгънат пестник, над който написа " Свобода " и " Русия ". Доброволците от месеци вземат участие в горещите сражения за Бахмут. Те са в артилерията под украинско командване. 

" Това са стимулирани и професионални бойци, които извършват съвършено дилемите си ", споделя украински офицер, който избира да остане неизвестен. Преди да бъдат признати в легиона, минават през проучвателни диалози и детектор на лъжата, с цел да се избегне опцията от вражеско навлизане. Легионът има профили в обществените мрежи и разгласява главно пропагандни видеоматериали, които се радват на хиляди последователи. 

Рекламна публикация на легиона в " Телеграм "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР