Мотивът за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево

...
Мотивът за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево
Коментари Харесай

Прокуратурата: Мотивът на 18-годишния младеж да убие 82-годишна жена в Русенско е сексуален


Мотивът за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево е полов, заяви на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. За закононарушението през вчерашния ден беше арестуван 18-годишен юноша.

Убийството е осъществено на 1 януари сред 13 и 17 ч в дома на жертвата, демонстрират данни от аутопсията. Тялото е открито на 2 януари от сина ѝ.

Веднага са открити следи от и са стартирани процесуално-следствени дейности. Тъй като не е имало следи от щурм, нито изчезнали пари и движимости, кръгът на разпитваните е редуциран до познатите и съседи.

Разпитан е и 18-годишният комшия Светлин Ангелов, който отрекъл да знае нещо. След изясняване на алибито на всеки един са извикани престъпни психолози от Плевен да работят с младежа. В рамките на 24-часовото му задържане по ЗМВР е открито, че той е причинителят на.

Той се е признал за отговорен и показал като претекст полови стремежи. Вчера е бил осъществен следствен опит, който е удостоверил признанията.

Според прокуратурата 18-годишният е съзнавал дейностите си и е изразил страдание за стореното. Ще му бъде назначена психическа и психиатрична експертиза.

За него се знае, че има усложнения в връзката, приключил е единствено 9. клас, част от фамилията му живее в Дания, където той е работил. Има родственици и Нидерландия. В България не е работил нищо. Неговото семейство е пособие на старата жена и по тази причина тя му е имала доверие.

Русенският областен съд остави за непрекъснато в ареста 18-годишния юноша. Служебният бранител изиска от съда по-леката мярка „ домакински арест “, като изясни, че той е единствено на 18 години и непрекъснатият арест може да повреди душeвността му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР