Мостът, свързващ Кримския полуостров с континенталната част на Русия, е

...
Мостът, свързващ Кримския полуостров с континенталната част на Русия, е
Коментари Харесай

Експлозии по Кримския мост, движението е спряно

Мостът, свързващ Кримския полуостров с континенталната част на Русия, е затворен за придвижване. Това разгласи в Телеграм назначената от Русия администрация на оборудването. От известието, представено от разнообразни немски медии, излиза наяве, че краткотрайно е лимитирано пътното придвижване наоколо до пристанището Феодосия в Крим.

По-рано украински и съветски обществени медии оповестиха за няколко мощни детонации в региона. Поразена е и близка петролна база. Както прецизира организация ДПА, досега информацията за детонациите не е доказана от самостоятелни източници, няма и изказване от украинска страна.

Предотвратено нахлуване с дронове?

 

Междувременно съветското Министерство на защитата заяви за унищожени 38 безпилотни летателни апарата, изхвърчали от Украйна. Руската противовъздушна защита ги е свалила над Крим, се прецизира в информацията. Не става обаче ясно дали има жертви и нанесени провали на оборудването. Съобщава се единствено това, че придвижването по Кримския мост краткотрайно е било спряно, написа " Дойче веле ".

 

Кримският полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, и Черно море, което граничи с полуострова, играят значима роля във войната на Русия против Украйна, която продължава към този момент над две години. 

 

Украйна неведнъж е нападала с дронове по въздуха или по море съветски военни обекти в региона, в това число кораби на Руския черноморски флот. А Москва използва флота си в Черно море, с цел да осъществява ракетни набези във вътрешността в територията на Украйна.

 

. детонация на камион провокира огромен пожар на единствения пункт сред окупирания Кримски полуостров и Русия. Той е основна връзка за прекачване на военна техника в Украйна. Взривът провокира до запалване на петролни цистерни на железопътния сектор. Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк дефинира детонацията като ”началото ”. Президентът на Русия е бил осведомен за детонацията и е наредил държавно следствие, сподели представител на Кремъл.

През нощта на 17 юли 2023 година Кримският мост бе нападнат с дронове, като при нападението починаха двама души. Движението по моста бе пуснато в реверсивен режим на идната нощ, а на 14 септември лявата част на моста беше отворена.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР