Москва. В Русия планират да отменят забраната за промишлено отглеждане

...
Москва. В Русия планират да отменят забраната за промишлено отглеждане
Коментари Харесай

„Известия“: Опиум за народа – в Русия планират са разрешат промишленото отглеждане на опиумен мак

Москва. В Русия възнамеряват да анулират възбраната за промишлено развъждане на опиумен мак, оповестява вестник „ Известия “ .
Законопроект, разрешаващ култивирането на наркотични растения, е координиран от всички заинтригувани отдели и изпратен до държавното управление в Москва. Вдигането на възбраната ще разреши на страната да стартира цялостен цикъл за произвеждане на болкоуспокояващи. Към сегашния миг суровините за нужните препарати, в това число за онкоболните, се закупуват в чужбина.
Министерство на индустрията и търговията е показало на държавното управление законопроект, разрешаващ култивирането на наркотични растения за фармацевтичната индустрия. Става дума за опиумен мак, от който се създават обезболяващи медикаменти.
От ведомството разясняват, че се възнамеряват ремонти в закона „ За наркотичните средства и психотропните субстанции “. Те са съгласувани с Министерството на икономическото развиване, Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Федералната работа за сигурност и Националната армия на Русия.
Култивирането на коноп, както и по-рано, остава неразрешено – препаратите, основани на канабис, не са легализирани в Русия. Законопроектът също по този начин не разрешава развъждането на наркотични растения за персонални цели.
Измененията са нужни, с цел да се подсигурява сигурността на опиатите в Русия, това е част от политиката на заменяне на вноса, уточни Министерството на индустрията и търговията.
Поправките са нужни за застраховане на лекарствената сигурност на Русия и е част от политиката за заменяне на вноса, указани от Министерство на индустрията и търговията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР