Москва. В Кремъл започна срещата между президентите на Русия и

...
Москва. В Кремъл започна срещата между президентите на Русия и
Коментари Харесай

РИА Новости: Путин и Мадуро провеждат преговори в Москва

Москва. В Кремъл стартира срещата сред президентите на Русия и Венецуела Владимир Путин и Николас Мадуро, който дойде на аудиенция в страната по-рано, предава сътрудник на РИА Новости .
Както се чака, държавните глави ще обсъдят двустранните връзки, районни проблеми, както и обстановката във Венецуела, в това число директната интервенция на трети страни.
Преди това прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че след срещата очи в очи са планувани договаряния във формат работен обяд.
Заедно с Мадуро в съветската столица дойде и министърът на нефта на Боливарианската република, който е и шеф на държавната петролна компания PDVSA Мануел Кеведо. По думите на източник на организацията, той може да посети неотдавна открития в Москва офис на латиноамериканската нефтена компания.
Москва и Каракас имат мощни дипломатически връзки, като през 1996 година страните подписват Договор за другарство и съдействие. Русия се застъпва за спокойно разрешаване на различията във Венецуела и е изрично срещу външна интервенция.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР