Москва. Щабът за борба с коронавируса взе решение от 28

...
Москва. Щабът за борба с коронавируса взе решение от 28
Коментари Харесай

„Интерфакс“: Русия ще ограничи влизането от някои африкански страни и Хонконг

Москва. Щабът за битка с ковид взе решение от 28 ноември да ограничи влизането в Руската федерация за жители от редица африкански страни, в това число Южна Африка, както и от Хонконг, предава " Интерфакс " .

„ От 00 часа 00 минути на 28 ноември 2021 година се лимитира влизането на територията на Русия на непознати жители, пребиваващи на територията на Република Южна Африка, Република Ботсвана, Кралство Лесото, Република Намибия, Република Зимбабве, Република Мозамбик, Република Мадагаскар, Кралство Есватини, Обединена република Танзания, специфичен административен регион Хонконг “, оповестиха от Щаба в петък.

Решението се отнася и за непознати жители, пребиваващи в посочените територии през последните 10 дни.

В известието се показва, че решението за ограничение на влизането в Руската федерация е взето заради откриването на нов вариант SARS-CoV-2 B.1.1.529 в тези страни.

„ Според „ Роспотребнадзор “, отличителна линия на тази вариант е, че има огромен брой разновидности в гена на шиповия протеин, което може да го направи по-инфекциозен, а също и да повлияе на намаляването на успеваемостта на антителата “, се споделя в известието.

В отчета се споделя, че „ обстановката с появяването на нов вариант на ковид се изследва деликатно, като е прекомерно рано да се вършат дефинитивни изводи “.

„ Този вариант към момента не е открит в Русия. Системите за тестване на ковид, които се употребяват в страната, са в положение да го открият “, се споделя в известието.

Нов вид на ковид B.1.1.529 е открит в Южна Африка, Ботсвана, Израел и при екскурзиант, дошъл в Хонконг от Южна Африка.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР