Москва се готви за рекордни снеговалежи през уикенда, след като

...
Москва се готви за рекордни снеговалежи през уикенда, след като
Коментари Харесай

Москва се подготвя за силна снежна буря в петък

Москва се готви за рекордни снеговалежи през уикенда, откакто специалистите метеоролози предвидиха рекорден " снежен апокалипсис " в съветската столица, съобщи БГНЕС.
Топ специалистът на метеорологичния център Фобос Евгений Тишковец съобщи, че снежната стихия ще удари Москва с " доста висока активност " от ранните часове на петък и ще продължи през идващите 36 часа.
 Московското метро позволи на дами да ръководят влаковете Московското метро позволи на дами да ръководят влаковете
Московското метро споделя, че е наело първите дами машинисти, откогато предходната година бяха отстранени спорните правила, забраняващ...
Той добави, че вятърът ще доближи скорост от 15-20 метра в секунда, до момента в който температурите ще паднат до -15 градуса по Целзий.
" Това е същинска снежна стихия, това не е обучение, а борба ", съобщи Тишковец, представен от РИА Новости.
Говорителка на съветската метеорологична работа Росхидромет Марина Макарова съобщи пред Франс прес, че бурята е продължение на по този начин наречения " Звяр от Изтока ", който обхвана цяла Европа през последната седмица.
Тя сподели, че организацията предвижда снеговалежи в съветската столица от петък до неделя общо до към 40 сантиметра.
 Очакванията на руснаците за нови митинги са на най-високите равнища от 1998 година Очакванията на руснаците за нови митинги са на най-високите равнища от 1998 година
Броят на руснаците, които чакат да има нови митинги, е скочил до най-високите равнища от 1998 година насам, макар че желанието на хората...
С към 35 сантиметра сняг, който към този момент покрива Москва, тя сподели, че дълбочината на снега в съветската столица може да доближи или даже да надмине рекордното равнище от 77 сантиметра, маркирано през март 2013 година
Макарова добави, че предстоящата активност на бурята е резултат от циклона, който се спуска от север, първо улавящ леден въздух, който по-късно се смесва с парещ въздух над Черно море, преди да се върне Учените споделят, че повърхностният пласт на океаните се затопля заради климатичните промени, заради което циклоните стават все по-мощни и носят повече превалявания.
В рамките на подготовката за снежната стихия заместник-кметът на Москва по жилищните и комуналните услуги Пьотър Бирюков бе представен от РИА Новости, че 13 500 хиляди снегопочистващи машини и 60 000 служащи ще бъдат употребявани за справяне с последствията от бурята. " Организирани са денонощни смени ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР