Москва съобщи, че експулсира 36 белгийски и нидерландски дипломати като

...
Москва съобщи, че експулсира 36 белгийски и нидерландски дипломати като
Коментари Харесай

Москва гони нова порция европейски дипломати

Москва заяви, че експулсира 36 белгийски и нидерландски дипломати като ответна мярка на сходна стъпка от страна на Белгия и Нидерландия, подхваната поради съветското нахлуване в Украйна, съобщи Франс прес. Министерството на външните работи на Русия заяви също, че гони и четирима австрийски дипломати, съобщи Ройтерс.

Руските управляващи гонят 21 белгийски и 15 нидерландски дипломати , измежду които 14 от нидерландското посолство в Москва и един чиновник на нидерландското генерално консулство в Санкт Петербург, заяви в официално съобщение съветското външно министерство. Дипломатите имат две седмици да изоставен Русия . В изказване нидерландският външен министър Вопке Хукстра изрази страдание за това решение на Русия. " Предстои да установим какви ще са последствията от това, че толкоз сътрудници би трябвало да изоставен Москва и Санкт Петербург, сподели той.

Руското външно министерство сподели също по този начин, че е извикало посланика на Люксембург, " с цел да изрази изострен митинг " против експулсирането на съветски посланик от тази страна . Русия си резервира правото да предприеме ответни дейности на това " неприятелско и безпричинно " експулсиране, се показва в официално съобщение на министерството.

В последните седмици доста европейски страни, измежду които Германия, Франция и Испания, изгониха десетки съветски дипломати . В някои случаи експулсирането бе в отговор на нахлуването и дейностите на съветските сили в Украйна, а в други имаше и обвинявания в шпионаж, напомня Агенция Франс Прес. Москва предизвести, че ще вземе ответни ограничения за всеки изпъден собствен посланик и към този момент експулсира десетки европейски дипломати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР