Москва. Руската държавна корпорация Роскосмос“ във вторник е предложила на

...
Москва. Руската държавна корпорация Роскосмос“ във вторник е предложила на
Коментари Харесай

Yeni Safak: Русия предложи на Ердоган да изпрати турски космонавт на МКС по случай 100-годишнината на Турската Република

Москва. Руската държавна корпорация „ Роскосмос “ във вторник е предложила на турския президент Реджеп Таийп Ердоган да изпрати турски космонавт на Международната галактическа станция (МКС), написа електронното издание на турския всекидневник Yeni Safak .
„ Имаме предложение към вас – да изпратим турски космонавт в околоземната орбита, с цел да отпразнува годишнината на Републиката. Центърът за образование на космонавти е подготвен да работи за това “, съобщи ръководителят на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин, визирайки 100-годшнината на Турската Република, която ще бъде маркирана на 29 октомври 2023 година.
Предложението бе отправено по време на визитата на Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин на Международното авиокосмическо ревю МАКС-2019.
„ Ще участваме във вашата уважавана работа. Благодаря ви от името на нашата страна, благодаря ви за свършената работа “, сподели Ердоган.
На декември 2018 година формалният вестник на Турция разгласява президентски декрет, с който афишира основаването на галактическата организация на страната, която има за цел да приготви и организира Националната галактическа стратегия в сходство с политиките, избрани от президента на Турция.
МКС, ситуирана в ниска земна орбита, служи като лаборатория за проучване на микрогравитация и галактическа среда за учените за осъществяване на опити в разнообразни области.
Тя също по този начин е начална база за вероятни бъдещи задачи до Луната, Марс и метеоритите.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР