Москва. Русия и Украйна успешно завършиха размяната на задържани и

...
Москва. Русия и Украйна успешно завършиха размяната на задържани и
Коментари Харесай

„Коммерсант“: Русия и Украйна завършиха размяната на задържани и осъдени лица

Москва. Русия и Украйна сполучливо приключиха размяната на арестувани и наказани лица, като общо по 35 души бяха разменени всяка страна, съобщи Татяна Москалкова, комисар по правата на индивида при президента на Руската федерация Владимир Путин, написа вестник " Комерсант " .
Пълните описи на участниците в размяната не са оповестени.
Известно е, че съветската страна освободи в размяната режисьора Олег Сенцов, който беше упрекнат в тероризъм. Ръководителят на осведомителния портал РИА Новости Кирил Вишински се завърна в Русия. " Украинская истина " оповестява, че е екстрадиран и някогашният артилерийски военачалник Владимир Цемах, който Украйна счита за забъркан в злополуката на малайзийския аероплан над Донбас през 2014 година
Освободените украинци се срещнаха с президента на Украйна Владимир Зеленски. Той сподели пред кореспонденти, че през днешния ден, 7 септември, той е провел телефонен диалог с Владимир Путин, само че не посочи детайлности. Зеленски назова сполучливо миналата замяна първият стадий от прекратяването на спора в Донбас.
Очакваше се Русия да съобщи на Украйна 24-те моряци, арестувани от съветските граничари в Керченския пролив през ноември 2018 година Един от юристите на моряците съобщи, че те са освободени под персоналната гаранция на упълномощения представител на Върховната Рада Людмила Денисова.
Координаторът на групата юристи, защитаващи украинските моряци Николай Полозов се изрече позитивно за размяната.
„ Всъщност, освобождавайки моряците, Русия извърши част от настояванията на интернационалния арбитражен съд. Сега е ред да върне и корабите. Ако това се случи, тогава отговорностите на Москва по решенията на интернационалния арбитражен съд могат да се смятат за изпълнени “, съобщи юристът.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР